Entree Awards 2025: 5 genomineerden Best New Waterfront Restaurant

Genomineerden Best New Waterfront Restaurant 2025

Entree Awards 2025: 5 genomineerden Best New Waterfront Restaurant

De nominaties voor de Entree Awards 2025 zijn bekend! Dit zijn de 5 genomineerden in de categorie Best New Waterfront Restaurant. Of het nou zomer is of winter, horecazaken aan het water geven altijd een relaxed gevoel. De genomineerden zijn te vinden aan een meer of aan een rivier in een natuurlijk gebied. De winnaar scoort goed op alle facetten (food & beverage, sfeer en service, design en ondernemerschap). De uitreiking vindt plaats op 1 december 2025 in Theater Amsterdam.

De categorie Best New Waterfront wordt mogelijk gemaakt door Eijsink en Satelliet.

Juryteam Best New Waterfront Restaurant

  • Riad Farhat - Horecaondernemer (3WO en De Horeca Groep Leiden)
  • Liselore Perisutti - Ondernemer (Psst Agency & Viral Solutions)

> Bekijk hier de volledige jury van de Entree Awards 2025

1. Fenn's in Bant

Aan de rand van het Kuinderbos, midden in natuurgebied Schoterveld, huist FENN’s: een duurzaam gebouwd restaurant van Henk Slump, in samenwerking met vakantiepark Eigen Wijze. De moderne zaak, opgetrokken uit hergebruikte containers en een glazen kas, biedt uitzicht op water en natuur. De naam van het concept verwijst naar de ‘vennen’ in het landschap én is een eerbetoon aan Slumps moeder Fenna.

De menukaart combineert lokale producten met wereldse invloeden, geserveerd als mini-, midi- of maxigerechten. Van bao buns met pulled oesterzwam tot tonijn tataki en bavette. FENN's is een plek voor wandelaars, vakantiegangers en buurtbewoners.

Fenns in Bant

Entree Awards 2025 op 1 december 2025

Op maandag 1 december barst hét horeca-evenement van het jaar los in Theater Amsterdam – met show, food, drinks, netwerk en party! De awardshow onder leiding van Ruben Nicolai en de spectaculaire afterparty wil je niet missen.

  • 17.30 - 19.00: Ontvangst met drinks en bites.
  • 19.00 - 20.30: Spectaculaire uitreiking van de Entree Awards.
  • 20.30 - 0.00: Feest tijdens de afterparty in Club Entree!


2. Key West Beachhouse in Putten

Na tien jaar aan de Haarrijnse Plas vind je Key West Beachhouse sinds mei 2025 aan het strand van Nulde, bij Putten. Initiatiefnemer Jos van der Lee creëerde een duurzaam strandpaviljoen dat opgaat in het omliggende duinlandschap. Het interieur ademt rust met natuurlijke materialen en warme tinten. De kaart focust op dagverse vis en seizoensgerechten. Key West biedt naast horeca ook ruimte voor yoga, livemuziek, workshops en events. 

Foto's: Jolien Lieferink Fotografie

Key-West-Beachhouse-Putten-JolienLieferinkFotografie-7
Key-West-Beachhouse-Putten-JolienLieferinkFotografie-6 Key-West-Beachhouse-Putten-JolienLieferinkFotografie-4

3. Mr. Simons in Geervliet

Aan het water, midden in natuurgebied De Bernisse in Geervliet, opende in september 2024 het Simons Paviljoen: de eerste zichtbare stap van horecaconcept Mr. Simons, een initiatief van Leen van Adrighem. Het paviljoen is onderdeel van een groter plan, met onder meer een kiosk als to go-concept, de oude watertoren als hotel of vergaderlocatie en Mr. Simons op locatie met diverse foodtrucks – zoals de Bluswagen.

De keuken is Frans georiënteerd en combineert klassiekers, zoals saté, met verfijnde gerechten als tartaar van dry aged biet en kabeljauw met kreeftensaus. Simons Paviljoen trekt een breed publiek: van fietsers en gezinnen tot zakelijke gasten. Binnen is plaats voor 125 gasten, het terras biedt plek aan 200. Het interieur haalt de natuur naar binnen met veel groen en natuurlijke materialen. Binnenkort komen er elektrische bootjes en volgt een tweede paviljoen, speciaal voor bruiloften en feesten.

Mr.Simons-Brenesse-1
Mr.Simons-Brenesse-4 Mr.Simons-Brenesse-2

4. Reuring in Hoorn

Het nieuwe strandpaviljoen Reuring huist sinds april aan het stadsstrand van Hoorn. Met uitzicht over het Markermeer biedt deze nieuwe hotspot plek aan 290 gasten binnen en buiten. De zaak combineert een sfeervol interieur, ontworpen door Heineken Interieur Design, met toegankelijke gerechten als oesters, bavette en kindermenu’s. Het grote terras, de eventruimte en de bar zijn geschikt voor borrels, diners en feesten. Eigenaren zijn Dennis Roet, Lennard Kok, Elle Mol, Barry Jong en Sil Reitsma. Binnenkort opent ook een kiosk voor fietsers en strandgangers.

Strandpaviljoen-Reuring-in-Hoorn (1)

5. Strand Tien in Oss

Aan de Geffense Plas in Oss runnen Leo Brouwer en Niek Huiskes Strand Tien: een duurzaam en eigentijds restaurant met evenementruimte en terras aan het water. Wat ooit een vervallen locatie was, transformeerden zij tot een bruisende horecazaak waar natuur, gastvrijheid en smaak samenkomen. Het restaurant is zeven dagen per week geopend en richt zich op een breed publiek.

De menukaart bevat seizoensgerechten met een wereldse twist, die worden bereid op de Japanse Robata Grill of gerookt in de eigen Bradley Smoker. Shared dining staat centraal. Strand Tien werkt samen met lokale leveranciers zoals Spierings en Lamers en fungeert tevens als podium voor uiteenlopende evenementen, van festivals tot crosslopen. Het paviljoen kijkt uit op bos, plas en speeltuin.

Strand-Tien-Oss-1 Strand-Tien-Oss-2

Benieuwd naar de andere nominaties?

De genomineerde ondernemers in de elf categorieën, Best Bartender en Horecaondernemer van het Jaar krijgen op 1 december tijdens een feestelijke avond te horen wie er met de felbegeerde Entree Awards naar huis gaan. Een vakjury van o.a. designers, ondernemers, conceptontwikkelaars en trendwatchers beoordeelt de genomineerden in de elf categorieën. Bekijk hieronder alle genomineerden van de Entree Awards 2025:


Mede mogelijk gemaakt door

Eijsink-en-Satelliet-sponsors-v2

Artikel delen