Strandpaviljoen Reuring is nieuwe hotspot in Hoorn

Strandpaviljoen Reuring in Hoorn

Strandpaviljoen Reuring is nieuwe hotspot in Hoorn

In april opende strandpaviljoen Reuring in Hoorn. Met een eetzaal, groot terras en eventruimte willen eigenaren Dennis Roet, Lennard Kok, Elle Mol, Barry Jong en Sil Reitsma een horecazaak neerzetten waar iedereen zich welkom voelt. Het interieur verzorgde Heineken Interieur Design. “Je hebt echt het gevoel dat je aan het strand zit.”

Tekst: Madelief de Weerd

“Hoorn heeft er een nieuwe toplocatie bij” en “Wat een heerlijke plek is dit geworden met uitzicht over de stad.” Het is een greep uit de vele positieve Google-reviews die Reuring ontving sinds de opening zeven weken geleden. Vanaf dag één was het al druk met borrelaars op het terras, dinergasten binnen en partijen in de feestzaal.

'We hebben niet bezuinigd op het interieur of de apparatuur'

Volgens mede-eigenaar Dennis Roet is dat onder andere te danken aan de locatie: “De plek waar Reuring ligt, het langste stadsstrand van Nederland, is prachtig. Je hebt het gevoel dat je aan een echt strand zit. Bovendien hebben we niet bezuinigd op het interieur, het geluid, het licht en de akoestiek: elk detail klopt hier, zowel van binnen als vanbuiten.”

Interieur

Reuring heeft binnen ruimte voor 120 couverts en buiten voor 170 couverts. Een gedeelte van het restaurant kan worden afgesloten voor feesten en partijen, waarvoor ook aparte toiletten en een eigen entree zijn. Het design verzorgde Heineken Interieur Design en is geïnspireerd op de historische houten dijkmagazijnen.

*Tekst gaat verder onder de foto.

Strandpaviljoen-Reuring-in-Hoorn (6)
Interieur Reuring

Aan de schuine daken hangen grote gevlochten hanglampen, gecombineerd met strakke spots en fonkelende glazen bolarmaturen. Details als een houten visskelet en oude fruitkistjes maken de zaak helemaal af. Ook is er een grote bar gerealiseerd die de twee ruimtes van het restaurant verbindt en eventueel kan worden opgesplitst in twee bars als de feestzaal in gebruik is.

“Het interieur ademt een ontspannen strandsfeer”, vertelt designer Ellen Wolse erover. “Er is een mix van natuurlijke materialen, warme kleuren en stoere accenten gebruikt. Deze combinatie zorgt voor balans en een luxe, eigentijdse uitstraling. Het grote terras met verschillende niveaus is uitnodigend, beschut én heeft een prachtig uitzicht over het Markermeer en de oude binnenstad.”

*Tekst gaat verder onder de foto's en het kader.

Reuring-Hoorn-Feestzaal

Strandpaviljoen-Reuring-in-Hoorn (7) Strandpaviljoen-Reuring-in-Hoorn (9)

Over de ondernemers

De zaak is het resultaat van een samenwerking tussen meerdere ondernemers: Dennis Roet, Lennard Kok, Elle Mol en Barry Jong (bekend van Sportcafé Zwaag en partycentrum De Harmonie) en bedrijfsleider Sil Reitsma. In totaal zijn er drie bv’s die aandeelhouder zijn.

Uitdagingen

Nu de zaak eindelijk open is en iedereen kan genieten van het nieuwe pand, is Roet opgelucht: “Eigenlijk was de planning om een jaar eerder open te gaan, maar we liepen vertraging op door de afstemming tussen de gemeente Hoorn en het waterschap. Het was pittig, maar we zijn er doorheen gekomen.”

In tegenstelling tot andere ondernemers was het vinden van geschikt personeel gelukkig een minder grote uitdaging. De eigenaren organiseerden namelijk wervingsdagen waar potentiële werknemers langs konden komen om de zaak te bekijken en gesprekken te voeren. Zo wisten ze binnen een mum van tijd honderd nieuwe medewerkers aan te nemen.

'We willen dat elke gast denkt: wauw, hier voel ik mij welkom'

“Iedereen moet elkaar natuurlijk leren kennen en op elkaar leren inspelen. Dat kost tijd, maar het gaat steeds beter”, vertelt Roet. “De focus ligt op kwaliteit, snelheid en servicegerichtheid. We willen dat elke gast denkt: wauw, hier voel ik mij welkom. Reuring moet een plek zijn die toegankelijk is voor iedereen. Van jongeren en gezinnen tot ouderen en vriendengroepen.”

*Tekst gaat verder onder de foto.

Strandpaviljoen-Reuring-in-Hoorn (5)
Personeel van Reuring

Menu

Die toegankelijkheid komt ook terug in het menu, dat gericht is op een gevarieerd publiek. Zo staan er klassieke gerechten op de kaart met een moderne twist. Van oesters en burrata met pesto tot gerookte-zalm-bonbons en bavette met chimichurri. Ook is er een uitgebreide borrelkaart en gedacht aan de kleine gasten, met kindergerechten als pannenkoeken en patat.

Roet: “We willen ook gaan werken met seizoensgebonden thema’s, zoals asperges tijdens het aspergeseizoen en erwtensoep in de winter, gecombineerd met een nieuwjaarsduik. Over een aantal weken gaat onze kiosk open aan de gloednieuwe fietsroute. Hiervandaan gaan we snacks, ijs en koffie to go verkopen aan de fietsers en strandgangers, zonder dat gasten hoeven aan te schuiven op het terras of in de zaak.”

*Tekst gaat verder onder de foto's.

Strandpaviljoen-Reuring-in-Hoorn (4) Strandpaviljoen-Reuring-in-Hoorn (3)

Ideeën

De mede-eigenaar laat weten dat er nog veel meer ideeën zijn, ook voor de programmering. Zo staat er bijvoorbeeld een event op de planning tijdens de kermis van Hoorn, met vuurwerk op de vrijdagavond. “Vanaf het terras heb je prachtig zicht hierop”, vertelt hij. “En we hebben nog véél meer ideeën, maar we focussen ons nu eerst op het goed laten verlopen van alle processen en kijken van daaruit weer verder naar de volgende stappen.”

Strandpaviljoen-Reuring-in-Hoorn (8)
Artikel delen