Advertorial
Foto Pim Ras

De Troubadour: genieten aan de Vecht

De heerlijke cappuccino’s van grand café & restaurant De Troubadour in Hardenberg zijn in trek bij veel gasten. En dat geldt ook voor de lattes met witte chocolade, speculaas en karamel. We reizen af naar het Overijsselse plaatsje en nemen de proef op de som.

Over de locatie van grand café & restaurant De Troubadour in Hardenberg kunnen we kort zijn: die is door de ligging aan rivier de Vecht simpelweg fantastisch. Fietsers en wandelaars die de brug vanaf De Brink naar de Voorstraat oversteken, staan meteen oog in oog met het prachtige terras. Maar niet alleen op zonnige dagen is het hier goed toeven, vertelt office manager Yasmin Potgieter (27) enthousiast. “De hele dag is het gezellig in De Troubadour en verwelkomen we uiteenlopende gasten. Van lunchende zakenmensen en buurtbewoners tot vriendengroepen die komen voor een gezellig diner.” Potgieter werkt sinds vorig jaar in het bedrijf, dat haar ouders Herman en Greta Potgieter openden in 2001 en waar inmiddels ook zoon Dylan en schoonzoon Michel werken. Twee jaar terug werd het bedrijf volledig gerestyled. Potgieter verklaart: “Een brand verwoestte in 2017 het hele pand. Een drama, maar we zijn niet bij de pakken blijven neerzitten. Na een jaar verbouwen heropenden we de deuren met een nieuw interieur en concept.”

Modern en nostalgisch

Het resultaat mag er wezen: een moderne horecazaak met her en der nostalgische elementen. Zo hangen aan de muren foto’s die verwijzen naar artiesten die optraden in Podium Hardenberg (gesloten), waarvan de familie Potgieter eigenaar was. Extra trots is Potgieter op de ruime serre met dakterras – het uitzicht over het water is er fenomenaal – en de lovende reacties van gasten op het culinaire niveau. Ook bijzonder: op de kaart staan een high beer, high wine en high cocktail. Dat het hier regelmatig vol zit, is dus niet zo gek. “In het weekend eten hier ’s avonds zo’n tweehonderd gasten en op een mooie dag zitten de twee terrassen meestal ook nog eens vol”, aldus Potgieter.

Gebruiksgemak

Het succes had in het begin echter ook een keerzijde, vertelt Potgieter. “Als gasten een cappuccino of latte bestelden, zorgde dat voor frustratie achter de bar. We hadden een trage melkschuimmachine die ook nog eens regelmatig vastliep en lastig schoon te maken was. Niemand had zin om hiermee te werken.” Daarin kwam verandering toen Potgieter een klein half jaar geleden een gratis demo aanvroeg van Lattiz, de melkschuimmachine van zuivelbedrijf FrieslandCampina. “Een Lattiz-werknemer legde de eerste dag alles helder uit en iedereen was meteen enthousiast over het gebruiksgemak. Voor mij was het al snel duidelijk: deze machine blijft staan!”

Speciale lattes

De voordelen van Lattiz zijn dan ook enorm, weet Potgieter inmiddels. “Met één druk op de knop krijgt nu iedere werknemer snel perfect melkschuim. Daarnaast reinigt de machine zichzelf en geeft het op tijd aan als een Lattiz-verpakking bijna leeg is. Dit voorkomt een hoop verspilling. En natuurlijk ook belangrijk: de smaak van het melkschuim is goed.” De machine kwam volgens Potgieter op het juiste moment. “We halen steeds meer omzet uit het koffie-segment en verkopen per dag zo’n vijftig tot honderdvijftig koffies. Met name de populariteit van cappuccino’s neemt razendsnel toe en ook onze lattes met witte chocolade-, speculaas- en karamelsiroop zijn in trek.” Over deze laatste zegt Potgieter: “We gebruiken hiervoor siroop van Monin, koffie en Lattiz en maken het af met lekkere toppings, zoals stukjes koek of slagroom. Wie dit een half jaar geleden bestelde moest hier lang op wachten en bovendien baalde het personeel van zo’n bestelling. Dat is verleden tijd. Sterker nog, met Lattiz is het maken van een speciale latte nu gewoon leuk!”
 
Ben je ook geïnteresseerd in Lattiz®? Vraag voor jouw horecazaak dan een gratis en vrijblijvende demonstratie aan via: lattiz.com/nl-nl/probeer-nu.

 

Reacties

Reactie toevoegen