advertorial

Proef de mooiste Argentijnse wijnen bij Crossing the Oceans op 13 mei

Damaro Wines

Proef de mooiste Argentijnse wijnen bij Crossing the Oceans op 13 mei

Steeds meer horecazaken schenken Argentijnse wijnen. En terecht! Professionals die hier meer over willen weten (en proeven!) komen op maandag 13 mei naar het event Crossing the Oceans in het Amsterdamse hotel Barbizon Palace, waar wijnen van buiten Europa worden gepresenteerd. Wijnimporteur Damaro Wines uit Rotterdam is van de partij. 

De kwaliteit van Argentijnse wijnen wordt steeds beter. Samen met Zuid-Afrika maakte het Zuid-Amerikaanse land de grootste groei in kwaliteit door, in de afgelopen dertig jaar. Met Damaro Wines toont David Lumer dat Argentijnse wijnen geschikt zijn voor zowel cafés als in het hogere horecasegment.

13 mei: proef Argentijnse wijnen bij Crossing the Oceans

Het perswijn-event Crossing the Oceans op maandag 13 mei laat een keur aan kwaliteitswijnen van buiten Europa zien. Professionals zijn welkom in de Sint Olafskapel van Hotel NH Collection Amsterdam Barbizon Palace om meer dan 500 topwijnen uit onder andere Argentinië, de VS, Chili, Zuid-Afrika, Australië en Nieuw-Zeeland te ontdekken. Je vindt Damaro Wines op proeftafel 5. Samen met Milagros Barraud van Marchiori & Barraud laat het bezoekers kennismaken met de meest bijzondere Argentijnse wijnen. Come and taste the unexpected! 

Voorname wijngebieden

Damaro Wines in Rotterdam biedt een exclusief én breed assortiment Argentijnse wijnen. Lumer importeert meer dan zestig labels uit de voornaamste wijngebieden in Argentinië. Behalve wijnen uit de wereldberoemde Mendoza-streek heeft Damaro Wines ook mooie wijnen uit de noordelijke hooglanden (Salta) en het zuidelijke Patagonië. In Nederland is Damaro Wines de exclusieve importeur van onder andere Bodega El Porvenir en Marcelo Pelleriti (zie kader onderaan). 

*De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Damaro Wines_1_Adv

Van café tot het hoge segment

De wijnen van Damaro Wines zijn in trek. Zijn voordeligste horecawijn Que Guapo, werd Wijn van het Jaar in de categorie Beste Rode Huiswijn Cafés. Veel van de wijnen worden ook geschonken in het hogere horecasegment; van bistro’s tot restaurants met Michelinster. Bovendien scoort het assortiment gemiddeld ruim 90 punten bij verschillende internationale wijncritici.

Niet zo gek dus dat je de wijnen van Damaro Wines steeds vaker op de kaart ziet. Over het assortiment zegt Lumer: “Dat is zeer gevarieerd. We hebben natuurlijk onderscheidende malbec en torrontes, maar ook witte varianten, zoals albariño en riesling. Het zijn ongewone wijnen uit deze regio, we begeven ons namelijk graag buiten de gebaande paden, maar altijd met de juiste balans tussen prijs en kwaliteit.”

Hoge kwaliteit wijnen

Waardoor zijn Argentijnse wijnen eigenlijk zo interessant en goed? Lumer legt uit: “Tot de jaren ‘80 dronken Argentijnen hun eigen wijnen. Met het oog op export is toen geïnvesteerd in het kwaliteitsniveau dat past bij internationale smaakvoorkeuren. Dat is geweldig goed gelukt.” Dat niveau geldt voor wijnen van alle typen druivenrassen die er zijn: de zichzelf toegeëigende malbec, maar ook de inheemse witte torrontés, de Franse cabernets, merlot, syrah, pinot noir, chardonnay, sauvignon en sémillon, de Italiaanse bonarda en ancellotta of de Spaanse tempranillo.

*De tekst gaat verder onder de foto's.

Damaro Wines_David Lumer_Adv Damaro Wines_Wijnflessen_Adv


Uniek effect op druiven

Wijnmaken gebeurt in Argentinië overigens al zo’n vijfhonderd jaar. En met deze geschiedenis op zak heeft Argentinië iets dat weinig wijnlanden nog hebben: wijnstokken van 100 jaar en ouder, sommigen zelfs pre-phylloxera! De meeste wijn komt van de oostelijke flanken van de Andes met uiteenlopende microklimaten en grondsoorten binnen die regio’s. Voor wijngaarden moet je meestal naar 900 meter en hoger. Lumer: “Elke 100 meter hoger is het gemiddeld één graad koeler. En de UV-straling van de zon is stukken hoger dan op zeeniveau. Al die factoren hebben een uniek effect op de druiven. En dat proef je terug in Argentijnse wijn. Ze zijn intens, expressief en krachtig. En sinds kort is er een nieuwe trend: meer toewerken naar elegantie en frisheid, naar eigenheid en terroir.” 

Artikel delen