IJzeren Man in Vught: 100% blij met Lattiz
Advertorial
Foto Pim Ras

IJzeren Man in Vught: 100% blij met Lattiz

Op een goede dag worden er bij IJzeren Man Strandhuys in Vught aan de lopende band cappuccino’s en latte macchiato’s geserveerd. Lattiz, de slimme melkoplossing, neemt het personeel daarbij een hoop werk uit handen. We gaan langs bij het prachtige paviljoen aan het water. Bekijk foto's van het bedrijf onder dit bericht.

Foto’s Pim Ras

IJzeren Man Strandhuys in Vught onderging afgelopen maanden een gigantische transformatie. Het resultaat is indrukwekkend: een transparante serre met vloerverwarming en dak dat open en dicht kan, een kleurrijk restaurant met gloednieuwe keuken en drie in het oog springende bars waarvan er twee buiten staan. Tel het bijbehorende strandje erbij op en gasten wanen zich echt in Balinese sferen. Bedrijfsleider Remy Verwijst is duidelijk: “We willen hier de gaafste tent van Nederland van maken.” Maar daaraan draagt niet alleen het smaakvolle interieur bij, benadrukt Verwijst. “We zetten vol in op gastvrijheidstrainingen voor ons personeel, zodat onze gasten zich echt welkom voelen en blijven terugkomen.”

Gas geven
Dat ze dat doen, blijkt wel op deze zonnige middag: het is gezellig druk met wandelaars, gezinnen uit de buurt en ook zakelijk publiek weet het zoetwaterpaviljoen te vinden. Verwijst: “Soms komen hier duizend gasten per dag en dit aantal stijgt hard sinds onze restyling. Een groot deel daarvan bestelt koffie (2,40 euro). Maar wanneer onze medewerker doorvraagt, kiest de gast acht van de tien keer voor een cappuccino (2,70 euro) of latte macchiato (3,00 euro). Gezien dit prijsverschil is upselling een belangrijk onderdeel van onze trainingen.” De vraag naar melkkoffies is dus groot bij IJzeren Man Strandhuys. Verwijst: “Met name van 11.00 tot 16.00 uur moeten we echt gas geven. Dan worden er soms wel twintig cappuccino’s tegelijkertijd besteld. Niet zo gek: het is specialer dan een gewone koffie. Om die reden is onze latte met huisgemaakte karamelsiroop en zeezout ook een hit.”

Zelfreinigend
Om al die gasten snel van een goede cappuccino of latte te kunnen voorzien is Lattiz, de slimme melkoplossing van zuivelbedrijf FrieslandCampina, een uitkomst. Sinds begin dit jaar staan er twee machines bij IJzeren Man Strandhuys: één in de buiten- en één in de binnenbar. En als het aan Verwijst ligt, komt daar binnenkort misschien nog wel een derde machine bij. Hij is ‘100% blij met Lattiz’, zoals hij het zelf zegt. Waarom? “Lattiz werkt snel. Met één druk op de knop krijgt iedere werknemer perfect melk voor een cappuccino of latte. Daarnaast werken we op een drukke dag wel met dertig medewerkers in de bediening – in totaal werken we er met maar liefst honderd. Ondanks het verschil in ervaring maakt nu toch iedereen een cappuccino of latte met dezelfde goede kwaliteit.” Maar er zijn meer voordelen: “De Lattiz-verpakkingen zijn snel te vervangen en de machine reinigt zichzelf. Dit scheelt veel tijd en dus personeelskosten.”

Doorgroeien
Lattiz is dus een aanwinst voor IJzeren Man Strandhuys. Verwijst besluit: “Sterker nog, wij zouden niet meer zonder Lattiz kunnen. Om door te kunnen groeien en aan de gewenste snelheid te voldoen, móet je investeren en ik ben blij dat we dat hebben gedaan.”

Ben jij ook geïnteresseerd in Lattiz? Vraag voor jouw horecazaak dan een gratis en vrijblijvende demonstratie aan via: www.lattiz.com/nl/probeer-nu/