Brouwers Delirium pakken uit met zomers bier

Brouwers Delirium pakken uit met zomers bier

De ‘zoogbier-familie’ uit het Belgische Melle is uitgebreid met een zomers biertje genaamd ‘Paranoia’. Na de alom bekende roze olifant van Delirium creëerde brouwerij Huyghe voor dit nieuwe bier een blauwe nijlpaard. Dit 'Hazy, Hoppy, Hippo bier' smaakt volgens de brouwers hoppig en fruitig. “Daarmee spelen we in op de vraag van steeds meer bierliefhebbers”, zegt Alain De Laet, gedelegeerd bestuurder en vierde generatie aan het roer van brouwerij Huyghe.

“We kijken de toekomst hopvol tegemoet”

Niet toevallig smaakt het jong blondje van Huyghe licht, hoppig en fruitig: “we kijken de toekomst hopvol tegemoet”, vertelt Alain De Laet, gedelegeerd bestuurder van brouwerij Huyghe en vierde generatie aan het roer van de Melse brouwerij, met een kwinkslag. “Steeds meer bierliefhebbers vragen naar lichtere, fruitige en hoppige variëteiten. Zeker als het mooie weer van de partij is. Met Paranoia zijn wij fier dat wij, trouw aan onze waarden, een kwaliteitsvol en uitstekend product op de markt brengen dat zichzelf niet te au sérieux neemt, maar de consument des te meer”.


Paranoia

​​Paranoia: lichter bier maar volle smaak

Paranoia is gemaakt uit 85% gerste- en 15% tarwemout. Het alcoholpercentage ligt op 5,6%. “De biergist die traditioneel gebruikt wordt voor (witte) biersoorten met een lagere alcoholgraad zorgt voor een lange en aromatische afdronk,” legt Joris uit, de brouwer die dit bier ontwierp in een blikje van 33cl. De “hippe-hopband” bestaat uit Amerikaanse en Duitse smaakmakers: Polaris, Cascade, Centennial. De aroma’s zijn te danken aan de dry-hopping van de Mosaic en Citra. Dankzij de volle smaak en aroma’s van tropisch fruit (o.a. abrikoos, ananas, passievrucht) is dit “hoppige hippobier” een heel toegankelijke dorstlesser.

Werk jij in de horeca en ben je een bierspecialist? Doe mee met de leukste horecawedstrijd!

Gerelateerd nieuws