19 tot 26 mei in Amsterdam: Paloma Week met Tecán Tequila

Tecan Tequila Paloma Week

19 tot 26 mei in Amsterdam: Paloma Week met Tecán Tequila

Tecán Tequila gaat samen met Royal Bliss in zee om Paloma Week te introduceren. Van 19 tot 26 mei kleurt Amsterdam roze en zijn er door de hele stad Paloma-evenementen te vinden. In dit bericht vind je het programma van alle dagen!

Paloma Week Agenda:

All week
Bar Do (Happy Hour) | 16:00 - 18:00
Bar Kosta (2+1) | All day
Foodhallen (€9 Tecán Palomas)

Monday
Bar Pepito Kick-off Tecán Paloma Week | 15:00 - 19:00 (RSVP Only)

Wednesday
Karavaan x Inner Circle | 17:30 - 21:00
Bar Billie x Double Dutch | 17:00 - 01:00

Thursday
Lempicka x Royal Bliss | 17:00 - 01:00

Friday
Bar Jules x Royal Bliss | 17:00 - 01:00
Mesiba Paloma Afterparty | 21:00 - 01:00

Saturday
Bar Jules x Royal Bliss | 17:00 - 01:00
Het Paardje Paloma Paradise | 17:00 - 01:00
Yuzu Paloma Afterparty | 22:30 - 02:30
 

Paloma Week start op 20 mei en eindigt op 26 mei 2024. Voor meer informatie en updates over Paloma Week, klik op de rode button of volg Tecán Tequila op Instagram @TecanTequila.

Meer informatie

De opkomst van tequila: een decennium van heruitvinding en populariteit. Al eerder zagen we dat de tequila-trend steeds meer toeneemt in Nederland en de Amsterdamse horeca verkoopt meer Paloma's dan ooit. Een Paloma is een roze cocktail gemaakt van tequila, grapefruit soda, limoensap en een snufje zout.

Bacan-lifestyle

Paloma Week staat in het teken van de Bacán-lifestyle. Bacán is een term die in bepaalde Latijns-Amerikaanse landen wordt gebruikt om een aangenaam en verleidelijk persoon te beschrijven, gekenmerkt door flair en zelfvertrouwen. Ze zijn de belichaming van plezier hebben en genieten van het leven. Tijdens Paloma Week komt de geest van de Bacán vrij en vult de kamer met de energie van Tecán Tequila. Hier komt ook de naam Tecán vandaan.

"Paloma Week is een viering van de Bacán-lifestyle, perfectie, creativiteit en de unieke smaakbeleving die alleen Tecán kan bieden," zeggen Ruben en Taco, oprichters van Tecán. "Met Tecán komt alles tot leven: opwinding, passie, leven." Tecán - je ziet het pas als je het krijgt”

Wie is nou eigenlijk Tecán Tequila en waarom zo populair?

Tecán Tequila is een Nederlands merk, opgericht in 2021 door drie Amsterdamse jongens. De authenticiteit van ambachtelijke tequila merken zoals Tecán Tequila heeft de afgelopen jaren de interesse van consumenten gewekt. De groeiende vraag
naar premium tequila's, gekenmerkt door kwalitatieve ingrediënten en traditionele Mexicaanse productiemethoden, draagt bij aan de populariteit van dit Mexicaanse destillaat.

*Tekst gaat verder onder de foto. 

Tecan Tequila Paloma Week 2024_1

Tecán Tequila is gemaakt van blauwe agave uit zowel de highlands als de lowlands voor de perfecte balans. Beide soorten hebben een zachte smaak, zijn licht zoet met tonen van gekookte agave. De Blanco kenmerkt zich door een transparante kleur en citrustonen en de Reposado heeft acht maanden gerijpt en kenmerkt zich door een honing-gouden kleur en vanilletonen.

Naast de smaak is ook het uiterlijk erg belangrijk; het oog wil immers ook wat. Elk aspect van het merk, van de zorgvuldig geselecteerde agave tot het elegante design van de fles, straalt klasse en verfijning uit. In zijn geheel zorgt Tecán voor een premium, energieke en levendige beleving in iedere setting.

Niet langer een smerig shotje

Men kent in Nederland tequila als het vreselijke, niet geliefde, smerige shotje in de kroeg, met een hoop zout en citroen. Wat zonde was van de smaak en exclusiviteit van de categorie. Dit leidde tot de creatie van Tecán. Om de negatieve percepties die geassocieerd worden met tequila weg te nemen, introduceerden de jongens van Tecán een premium categorie die op dat moment nog vrijwel onbestaande was. Na strenge tests en een beslissende blinde smaaktest met twintig goede vrienden hebben zij hun gedroomde Reposado geperfectioneerd, even later volgde hun Tequila Blanco.

Paloma Perfect Serve

  • 40 ML Tecán Blanco
  • 15 ML Lime Juice
  • Grapefruit Soda naar keuze
  • Garnish with Grapefruit wedge
Tecan Tequila Paloma Week 2024_2 Tecan Tequila Paloma Week 2024_3
Artikel delen