advertorial

3x Zomerse dranken én recepten voor om te serveren op het terras

J.J. Darboven

3x Zomerse dranken én recepten voor om te serveren op het terras

Met mooi weer lekker buiten op het terras zitten terwijl je geniet van verfrissende drankjes. Dat is het ultieme zomergevoel. Met deze verfrissende en verkwikkende dranken op de menukaart breng je het zomergevoel naar je gasten. 

Ice Cappuccino

Tijdens warme zomerdagen mag Ice Cappuccino niet ontbreken op de terraskaart. Dat kan al een variant zijn op de welbekende warme variant, maar je kan ook uitpakken en gaan voor een Ice Cappuccino Amaretti met Italiaanse Ameretti koekjes en Amaretto koffiesiroop. Of ga voor een alcoholische variant met vodka. Bekijk hieronder de recepten.

Icecappucino Amaretti

Hoe bereid je een Ice Cappuccino Amaretti?

Doe een klein laagje Amaretti koekjes in het glas. Schenk een scheutje Monin Amaretto flavor (siroop zonder alcohol) erbij. Voeg JJD Ice Cappuccino toe of indien met de blender: +/- 28 gram JJD Ice Cappuccino poeder op 200 ml water (of melk/water 50/50) en wat ijsblokjes toevoegen en mengen op “pulse stand”. Spuit er een flinke toef slagroom op en garneer met wat chocoladevlokken. Serveer direct met een lange dessertlepel. 

Hoe bereid je een Ice Cappuccino Black Russian?

Icecappucino black Russia

Schenk 1 deel vodka in het glas (ongeveer 20 – 25 ml). Voeg 2 of 3 delen JJD Ice Cappuccino toe of indien met blender: +/- 28 gram JJD Ice Cappuccino poeder op 200 ml water (of melk/water 50/50) en wat ijsblokjes en meng op “pulse stand”. Sprenkel een beetje Tia Maria bovenop en voeg een scheutje room toe en een klein toefje slagroom. Garneer met citroenrasp en een framboos.

Cafeïnevrije espresso

Alfredo_Espresso

Warme dranken zijn in de praktijk beter om mee af te koelen in de zomer én daarbij is het altijd tijd voor een goed kopje koffie. Laat de passie van de Italiaanse meesterbranders in de Alfredo Espresso bonenmelanges proeven aan je terrasgasten. 

Geniet van de 100% Arabica koffie Primus Omnium of één van de andere zes smaken. Nieuw is de cafeïnevrije melange Decaffeinato, met een appelfris zuurtje, zoete tonen van zoethout en klein bittertje voor een milde espresso met een volaromatische body. Of serveer een heerlijk kopje café crème met een zachte, romige crema.

 

Zomerse Ice Tea

De kwaliteit van de theeblaadjes is voor Eilles thee erg van belang. Om aan deze eisen te kunnen voldoen is de thee onder meer afkomstig uit Japan, China en India. Met deze blaadjes wordt een veelvoud aan smaakvolle theemelanges samengesteld. Eilles Tea Diamonds (met losse thee) en theezakjes worden verkocht in een breed assortiment zwarte thee, groene thee en kruiden- en vruchteninfusies. Deze zijn ook verkrijgbaar in combinatie met theekisten, displays, glaswerk en porselein.

Voor het terrasseizoen kun je met de Eilles Tea Diamonds (of losse thee) ook heerlijke koude thee maken. Zet bijvoorbeeld de frisse thee van zomerfruit van Eilles Tea Diamonds Summerberry op de kaart. Of een verfrissende koude groene thee van Eilles "Asian Sun" met smaaktonen van citrus. Voeg een takje munt toe voor een extra fris drankje. 

Eilles Thea Asian Sun - J.J. Darboven Eilles Tea Diamonds Summerberry - J.J. Darboven
Artikel delen