4 Bars voor de ultieme cocktail experience

4 Bars voor de ultieme cocktail experience

Ieder jaar levert The World’s 50 Best Bars een mooie lijst op met de beste bars wereldwijd. De beste bars hebben wij voor je op een rijtje gezet en lees je in de cocktailspecial van Entree Magazine en in dit artikel. We gaan van Londen en New York naar Athene en Singapore.

Tekst: Iris Kranenburg
Foto's: Steve Freihon, E.K. Yap, Benjamin Sim

The Clumsies in Athene

The Clumsies is niet zo maar een cocktailbar in het hart van de Griekse hoofdstad Athene: het is de nummer drie van The World’s 50 Best Bars. Achter de bar staan Vassilis Kyritsis (Griekse winnaar World Class 2012) and Nikos Bakoulis (Griekse winnaar World Class 2011). De geprezen bar is te vinden in een pand uit 1919, maar door de ontwerpers is er wel een moderne touch aan gegeven. De bar heeft meerdere verdiepingen met een huiselijke en intieme sfeer. Iedereen voelt zich hier thuis, en dat is een groot pluspunt volgens de jury. Een apart onderdeel van The Clumsies is de af te huren The Room, met een open haard, boekenkast, pooltafel, lp’s en een speciale cocktailkaart. Overigens is The Clumsies niet alleen in de avonduren geopend, het is een ‘all day bar’.

SHOT02 007

The Connaught Bar in Londen

De wereldberoemde The Connaught Bar, te vinden in het gelijknamige chique Londense hotel in de wijk Mayfair, staat al sinds 2010 ieder jaar in The World’s 50 Best Bars. Afgelopen editie (2020) veroverde het zelfs de eerste plaats. De jury prees de kunstzinnige cocktails, gracieuze service en elegante setting. The Connaught Bar wordt gerund door het drietal Agostino Perrone, Giorgio Bargiani en Maura Milia. Bekend is hun Connaught Martini. Deze wordt bereid met een eigen gin en een ‘geheime’ vermoutmelange en wordt geserveerd met een trolley aan tafel. Het interieur van de bar werd ontworpen door David Collins en is geïnspireerd op de art-decostijl. Het is er stijlvol en chic, maar ook klassiek en tijdloos. Een absolute must go!

Dante in New York

Nadat Dante in 2019 nog op de eerste plek stond van The World’s 50 Best Bars, staat het dit jaar op de tweede plek. De bekende cocktailbar werd opgericht in 1915 als Caffe Dante en trok in de jaren erna bekendheden zoals Al Pacino, Ernest Hemingway, Whoopi Goldberg, Bob Dylan en Patti Smith. Nog altijd hangen er foto’s van deze ‘vaste gasten’ aan de muur. Sinds 2015 staat een Australische familie aan het roer.

Dante staat bekend om de negroni (er is zelfs een aparte negroni-kaart), martini’s en spritzers. Op de kaart staan ook klassieke Italiaanse gerechten, waaronder pasta’s en cannelloni. Dante is te vinden in de New Yorkse wijk Greenwich Village, waar vroeger altijd veel Italianen woonden. Onlangs openden de eigenaren een nieuwe locatie van Dante in restaurant Chefs Club in hotel St. Regis in Aspen.

Atlas in Singapore

Wie het indrukwekkende Atlas betreedt, komt in een gin-tonicwalhalla terecht. Er zijn meer dan dertienhonderd soorten verkrijgbaar. Ze staan opgesteld in de metershoge hoge gintoren. Ginmeester Jason Wiliams houdt alles in de gaten. Daarnaast is er met tweehonderdvijftig soorten een grote collectie champagnes. Niet zo gek dus dat de kaart zestig pagina’s telt. De bar is gevestigd in een van de bekendste wolkenkrabbers van Singapore: Parkview Square. In het gebouw wordt veel verwezen naar de art-decoperiode uit de jaren twintig. Atlas is een samenwerking tussen de familie Hwang, de eigenaren van het gebouw, en Proof & Company, het creatieve team achter veel bekende bars in Singapore. Atlas staat op de vierde plek van The World’s 50 Best Bars.

Artikel delen