4x zomerse cocktails om indruk mee te maken bij je gasten

Zomerse cocktails

4x zomerse cocktails om indruk mee te maken bij je gasten

De dagen worden langer, de zon laat zich steeds meer gelden en de terrassen worden zoetjes aan steeds voller. Kortom: lentekriebels! Ben jij al klaar voor het terrasseizoen? Van Easy Mixers tot Summer Classics, van sangria’s tot zomerse No & Low cocktails. Zo maak je dit seizoen indruk op je gasten!

Cocktails, daar scoor je altijd mee. Want ze zijn niet alleen smaakvol en feestelijk, maar ook nog eens een echte margemaker. Dat is dus scoren bij je gasten én onderaan de streep. Wie wil dat nou niet? Maxxium – marktleider op het gebied van gedistilleerde dranken in Nederland – helpt jouw horecaonderneming daar graag bij. Op The Flavour Selection vind je namelijk allerlei handige informatie én verrassende inspiratie over cocktails.

Cocktails waarmee je scoort deze lente en zomer

Zo vind je op The Flavour Selection simpele aanwijzingen en verrassende recepten voor verschillende cocktails. Van relevante easy mixers tot klassiekers met een twist en ready-to-serve exemplaren. Maar ook cocktails waar je dit voorjaar en in de zomer punten bij je gasten mee scoort. Waar je dan aan moet denken? Een voorproefje.

1. Villa Massa Spritz: lekker sprankelend

De ultieme summer cocktail is misschien wel de Pornstar Martini. Maar laat je gasten ook eens kennismaken met een andere klassieker, weliswaar in een nieuw jasje. Zoals de Villa Massa Spritz, met Villa Massa Limoncello, mousserende wijn en bruisend water. Sprankelend, licht en fris!

2. Licor 43 Sangria: zomers én snel

Zomer en sangria gaan natuurlijk hand in hand met elkaar. Geef je gasten de Spaanse ‘sol’ in een glas met deze drie verrassende sangria-varianten: sangria met rode wijn en kaneelsiroop, sangria met cava en elderflower of sangria met rosé. Allemaal hebben ze Licor 43 Original en Bols likeuren in de basis. Smaakvol, nét even anders en ook niet onbelangrijk: in een oogwenk gemaakt.

Sangria_zomerse cocktails_Maxxium Atopia GT & CosNopolitan_zomerse cocktails_Maxxium

 

3. Atopia 0.0 Spiced & Citrus: verrassend alcoholvrij

De hoeveelheid mensen die bewust met hun gezondheid bezig is – of om een andere reden (even) niet drinkt – groeit. Gelukkig zijn er steeds meer hele mooie – en kwalitatief hoogstaande – alcoholvrije- en ultra-low alcoholhoudende alternatieven. En kunnen ook niet-drinkers genieten van een zomers drankje op het terras. Bijvoorbeeld met deze Atopia 0.0 Spiced & Citrus.

4. Berlin Mule: kruidig én fris

Jägermeister alleen lekker voor de koudere maanden? Zeker niet! Ook in het lente-zomerseizoen kun je hiermee een verfrissende cocktail maken, en wel te weten de Berlin Mule. Dankzij de toevoeging van gingerbeer en een touch of limoensap een heerlijk frisse én kruidige smaaksensatie!

Toe aan nog meer inspiratie dit voorjaar?

Om horecaondernemingen te blijven inspireren heeft Maxxium speciale inspiratieboxen in het leven geroepen voor aangesloten horecaondernemers. Meer weten? Of interesse in werken met cocktails, dan wel meer informatie over The Flavour Selection? Neem contact op met Timo Stemerdink.

Wil je nog meer inspiratie voor zonnige cocktails? Bekijk de recepten via onderstaande button: 

Bekijk hier de zonnige cocktailrecepten

Artikel delen