5 koffiebars die de moeite waard zijn in Amsterdam

De 5 beste koffiebars van Amsterdam
Tags: koffie

5 koffiebars die de moeite waard zijn in Amsterdam

Met zo’n rijke specialty coffee scene ben je in Amsterdam nooit klaar met ontdekken. Van oost naar west en van noord naar zuid: dit zijn dé vijf koffiebars, waar het team van The Amsterdam Coffee Festival onder andere graag komt. Het event vindt plaats van 30 maart t/m 1 april. Klik hier voor gratis tickets!

Tekst: Madelief de Weerd

Amsterdam-Centrum: Bocca

In hartje Amsterdam vind je de koffiezaak Bocca van ondernemer Menno Simons. Bocca hoort bij de branderij Bocca Coffee Roasters in Dronten. Hier brandt en distribueert het bedrijf duizenden kilo’s koffie per jaar. In de minimalistische en strakke koffiezaak Bocca kun je de verschillende koffiebonen proeven. Kies uit een ‘black’ of ‘white’ koffie en verschillende zetmethoden. 

Amsterdam-West: Uncommon

In Amsterdam Oud-West, op de Eerste Constantijn Huygensstraat, is Uncommon gevestigd. Een minimalistische koffiezaak met Scandinavische elementen. Ondernemers zijn Josh Cotton en Claye Tobin, die de koffiebonen van over de hele wereld inkopen en zelf roosteren. De zaak dankt haar naam aan de ‘uncommon’ plantages waar de koffiebonen worden gekweekt, waaronder plantages in de landen Myanmar en Indonesië. Ook op de menukaart komt dit terug: in elk vega(n) gerecht zit altijd één uncommon ingrediënt verwerkt. Gasten die verliefd raken op de gedronken koffie kunnen ook een zakje koffiebonen mee naar huis nemen.

Ontvang gratis toegangskaarten voor The Amsterdam Coffee Festival

The Amsterdam Coffee Festival is een driedaags festival waar meer dan 8.400 bezoekers, waaronder koffieliefhebbers, professionals en horecaondernemers, op af komen.

Registreer nu via de onderstaande button en ontvang gratis toegangskaarten voor The Amsterdam Coffee Festival 2023.

Registreer hier voor gratis tickets!

Amsterdam-Oost: 4850

4850 aan de Camperstraat is de koffiehotspot van Amsterdam-Oost. Eigenlijk is het een koffie- en wijnbar en restaurant ineen. Bedacht door de van oorsprong Scandinavische ondernemer Daniel Schein. De koffie brandt 4850 niet zelf, maar komt van de beste lokale en internationale specialty coffee-branderijen. Het interieur geeft Zweedse vintage vibes: hier drink je jouw bakkie in stijl! Michelin is ook fan en voegde de zaak in 2022 toe aan hun gids. 

Amsterdam-Noord: Public Space

In een woontoren in Amsterdam-Noord openden Jacco Verburg, David Gillies en Menno de Geest de industriële koffiebar Public Space. Dit is dé plek om speciality coffee te proeven. En dat doe je met een gerust hart, want de zaak is sociaal én duurzaam. “We werken met branderijen die – naast dat ze een zeer goede kwaliteit bieden – bewust zijn wat ze kunnen doen om een eerlijke industrie te realiseren”, vertellen de eigenaren. Daarnaast werkt iedereen hier voor hetzelfde salaris en wordt de winst gebruikt om het welzijn van de buurt en de stad te bevorderen.

Amsterdam-Zuid: Coffee District

Aan de Hendrik Jacobszstraat in Amsterdam-Zuid vind je Coffee District van de eigenaren Rosa en Adil Loukane. Een gezellige koffiebar met een minimalistische inrichting met houten materialen en in natuurlijke tinten. De koffiebonen komen van branderij LOT61 uit Amsterdam en er is ook genoeg keuze uit lekkers voor erbij: van kaneelbroodjes tot bananenbrood. Thuis ook aan de slag met het zetten van kwaliteitskoffie? Sla je slag in de shop waar je alles van slow coffee brewers tot aan een Moccamaster-filterkoffieapparaat vindt. Voor degenen die niet in de buurt zijn, maar wel een kop koffie willen drinken bij Coffee District is er ook nog een ander filiaal aan de Willemparksweg in Amsterdam.

Artikel delen