5 Vragen aan Isabel van der Vleuten van ‘t Hijgend Hert

Tags: bier

5 Vragen aan Isabel van der Vleuten van ‘t Hijgend Hert

Isabel van der Vleuten is bedrijfsleider van boscafé ‘t Hijgend Hert. Afgelopen jaar was het populaire boscafé - net zoals alle horecazaken - lang dicht. Wij spraken Isabel over afgelopen jaar, maar vooral over de bierkaart van ‘t Hijgend Hert met hele speciale bieren.

Foto: Marcel van Hoorn


220819, Vijlen: boscafe 't Hijgend Hert. Foto: Marcel van Hoorn.

Altijd jaarrond open en dan twee lockdowns. Hoe was dat?

“We waren inderdaad altijd open en toen dicht. Stilte, geen geroezemoes van gasten, het was wennen. We hebben de bars geoptimaliseerd. Ook is er met het personeel enorm veel hout gehakt en gestapeld, om toch nog een beetje bezig te blijven. Tijdens de tweede lockdown hebben we een take- awaykeet geopend onder de naam Het Vergulde Reetje. In dat keetje hebben we nog een deel van onze biervoorraad kunnen verkopen. De rest van het bier, wat uiteindelijk over de datum ging, is afgeschreven, dus we hadden best veel derving in die maanden.”

Hoe doen je medewerkers bierkennis op?

“Elke eerste woensdag van de maand houden wij een kleine bierproeverij voor ons personeel waar wij onze speciaalbieren proeven en bespreken. Ook drinken we na werktijd vaak een bier samen en onze nieuwe medewerkers sporen we ook altijd aan om een ander bier te proberen, waarbij we dan samen stilstaan bij de eigenschappen ervan.”

Wat zijn de highlights op de bierkaart?

“De highlights zijn natuurlijk onze eigen bieren: Hert Blond, Hert Bruin en Stout Hert. Daarnaast zorgt de Alliantie van Biertapperijen elke maand voor een machtig mooi bier.

Als gasten wandelend of fietsend ons terras hebben bereikt, zijn ze vaak toe aan een lekker glas blond uit de tap. Ons Hert Blond draait dan ook als een tierelier, maar ook de witbieren gaan erg goed.”Het huisbier komt uit België?

“Ja, het wordt in Hombourg gebrouwen bij een Waalse brouwerij, hier net over de grens. Het is ook de brouwerij die qua afstand het dichtstbij ligt. Het Hertbier is dus echt een bier uit de streek en qua marge en verkoop zijn de huisbieren de toppers in ons assortiment. Het is een prachtig gezicht: een druk terras met op de tafels volle glazen van ons eigen Hertbier.”

Geef je bieradviezen bij de menukaart?

“We hebben bier-spijssuggesties op onze menukaart staan en als gasten om advies vragen, geven wij dat natuurlijk graag. Ook koken wij met onze eigen bieren, zoals Opa’s Kippetje waar een goede hoeveelheid Hert Bruin in gaat. Zelf ben ik groot fan van de combi chocoladetruffels en Bacchus Frambozenbier. Heerlijk!”

Artikel delen