Hard Seltzer mag op je terras niet ontbreken

Hard Seltzer mag op je terras niet ontbreken

Hoera, de terrassen mogen weer open! Iedereen is er klaar voor om de gasten weer te mogen ontvangen en gastvrijheid te verlenen. Daarbij hoort dat jouw assortiment er ook helemaal klaar voor is. Hard seltzer, waarvan trendwatchers verwachten dat het dit jaar zijn definitieve doorbraak gaat beleven, mag dan ook op jouw terraskaart niet ontbreken.

Wat is hard seltzer precies?

Hard seltzer is ‘uitgevonden’ in Amerika en is, kort gezegd, bruiswater met alcohol en fruitsmaak. In Amerika heeft het de afgelopen jaren een stormachtige groei gekend: jaar op jaar groeide het met drie cijfers. In 2020 werd het op de Nederlandse markt geïntroduceerd door Bier&cO, dé pionier op drankengebied. Onder het motto ‘Dare to Drink Different!’, waarmee consumenten worden uitgedaagd eens iets nieuws te ontdekken, werden vier merken gelanceerd.

Alle hard seltzers hebben een ding gemeen: ze bevatten uitzonderlijk weinig calorieën en geen of weinig suiker. Daarbij zijn deze frisse en fruitige dranken volledig vegan en glutenvrij. Daarmee wordt de steeds duidelijker wens van de kritische consument verhoord om dranken te introduceren die passen bij een weloverwogen leefstijl, zonder aan smaakbeleving in te leveren.

Vier merken, vele smaken

hard seltzer terras heropening horeca

Fruitsmaken spelen de hoofdrol in hard seltzers. Maar ook meer exotische smaakvarianten zie je voorbijkomen. Zo biedt het Nederlandse Spijked& een smaakvariant met zeewier aan – het geeft een verrassend kruidige en ziltige smaaksensatie. Mooi detail: een deel van de opbrengst gaat naar de aanplant van nieuwe zeewiervelden, die op hun beurt zorgen voor de productie van zuurstof.

Ziltige tonen zien we vaker bij hard seltzer. Zo vindt OYESTER Martime Hard Seltzer haar inspiratie aan de Zeeuwse kust. De basis van OYESTER is een zachte graanalcohol, die ook wordt gebruikt in de prijswinnende OYESTER44 vodka. Een snufje zeezout, gewonnen uit gefilterd Oosterscheldewater, maakt het geheel af.

 OYESTER hard seltzer vind je in twee ‘punch’ smaken, en is als enige lichtjes troebel – het oog wil tenslotte ook wat!

Uit Schotland komt Clean & Press, gemaakt door BrewDog Distilling Co.. BrewDog ken je natuurlijk van de explosief smakende, hoprijke bieren – maar ook stoken de Schotten een strakke vodka, die de basis vormt voor drie smaakvarianten hard seltzer.

Last but not least: STËLZ was het eerste Nederlandse merk dat een zelfgemaakte hard seltzer introduceerde. Inmiddels telt het assortiment vier fruitige smaken die, in combinatie met het minimale caloriegehalte, laten zien dat less juist steeds vaker more betekent.

Hard seltzer op jouw terras

Overtuigd dat hard seltzer niet op jouw terras ontbreken mag? Bezoek onze site en daag jouw gasten uit eens iets anders te drinken.

Dare to drink different!

Tags: 
Artikel delen