De warme dranken en recepten van J. J. Darboven

Tags: koffie

De warme dranken en recepten van J. J. Darboven

De grote variatie aan merken en producten van J.J. Darboven weerspiegelt de diversiteit van koffie, thee en cacao. Het ‘internationale familiebedrijf’ is specialist op het gebied van warme dranken in de horeca met merken als Alfredo Espresso, Café Intención, Eilles Tee en Cocaya.

 

De wensen van verschillende klantgroepen vereisen een breed scala aan producten. Met internationaal bekende koffiemerken als IDEE Kaffee, Mövenpick en Alfredo Espresso is J.J. Darboven al jarenlang op de internationale horecamarkt aanwezig, van hotels en grand-cafés tot theaters. Vlaggenschip daarvan is Alfredo Espresso, verkrijgbaar in diverse bonenmelanges: van een zachte Arabica-melange - langzaam gebrand voor een volle café crème - tot een typisch Italiaanse espressomelange, donker en temperamentvol met een dikke, zachte crèmelaag. De andere beeldbepalende J.J. Darboven-koffie is Café Intención, fairtrade en biologisch geteeld. De bonen voor Café Intención worden door J.J. Darboven gebrand en komen van fairtrade boerencoöperaties uit Honduras en Peru. Café Intención is er in bonenkoffie (espresso en café crème) en in filterkoffie.

 


Cocaya

 

Eilles en Cocaya

Sinds 1987 behoort het merk Eilles Tee met de kennis en de traditie tot de koffiebranderij van J.J. Darboven. Het assortiment van Eilles Tee bestaat uit meer dan 200 hoogwaardige theesoorten, verkrijgbaar als losse thee, in Tea Diamonds (piramidezakjes die 100% composteerbaar zijn) en in theezakjes: zwarte thee, groene thee, kruidenthee en vele gearomatiseerde theesmaken, puur en natuurlijk. De zoete afsluiter uit het assortiment is Cocaya: drinkchocoladepoeder in de volautomaat. Cocaya is verkrijgbaar in diverse melanges met verschillende cacaopercentages.

 

Verrassende recepten met koffie

Bij J.J. Darboven vinden ze dat koffie een beleving moet zijn. Daarom komen ze ieder seizoen met smakelijke innovaties zoals hun Alfredo-recepten, Koffiespecials en Koffiecocktails:

  • Alfredo-recepten - verwarm je gasten met een kruidige winterkoffie (met kardemom, kaneelstokjes, steranijs, pure chocoladeschaafsel, slagroom en munt). Serveer ‘s een Stroopwafel-koffie met Monin karamelsiroop of schenkstroop, Friesche Vlag Latte Opschuimmelk en ministroopwafels. Of biedt je veganistische klanten een Pink koffie aan met bietensap, kokosroom, palmsuiker en havermelk.
  •  
  • Koffiespecials - zet eens een intrigerende Espresso Honey Cream (met honing, kaneel en slagroom) of een inspirerende Espresso Orange Dream (met geraspte sinaasappelschil, slagroom en chocolade en een scheutje Drambuie).
  •  
  • Koffiecocktails - twee familiebedrijven, J.J. Darboven en Hooghoudt hebben samen verfrissende koffiecocktails ontwikkeld: de Espresso Martini (met Hooghoudt Sweet Spiced Genever, Hooghoudt Koffie & Cacao Likeur, simple syrup en Alfredo Espresso Cremazzurro) en de Cremazzurro & Tonic (met Alfredo Espresso Cremazzurro, Hooghoudt Steranijslikeur (Hagel & Donder) en premium Indian Tonic water).
  •  

Ga voor meer van dit soort recepten naar de website van Alfredo Espresso.

Artikel delen