Geef je cocktailverkoop een boost

Geef je cocktailverkoop een boost

Koninklijke De Kuyper tipt 5 cocktailtrends voor de komende periode, en laat zien hoe het als ‘Home of the Cocktail’ met haar brede portfolio spirits en likeuren, tools en oplossingen via het 360 graden cocktailplan kan helpen effectief op deze trends in te spelen. Geef zo je cocktailverkoop een boost!

 

Cocktails zijn trending, staan voor hoge marges en gasten willen zich hiermee laten verwennen in de horeca, als het weer mag! 44% van de Nederlandse horeca-gasten geeft aan meer cocktails te willen drinken en 62% geeft een voorkeur aan cocktails boven andere dranken.

*Voor alle marktcijfers in dit artikel wordt het CGA Dutch Mixed Drinks Report gebruikt.

Tip 1 – Flavour-led Classics

De Nederlandse gast heeft een sterke voorkeur voor bekende smaken in een cocktail. Het combineren van cocktailklassiekers met een bekende smaak haalt de onzekerheden bij het bestellen van een cocktail weg. Met de likeuren van De Kuyper geef je cocktailklassiekers eenvoudig een herkenbare twist, zoals bij de populaire Watermelon Margarita of Blueberry Mojito.

De 4 populairste smaakprofielen van cocktails onder Nederlandse drinkers zijn – gematched met populaire cocktails van De Kuyper:

  1. verfrissend – Fizzy Peachtree, De Kuyper Blueberry Mojito, Rutte Celery G&T
  2. fruitig en zoet - De Kuyper Watermelon Fizz
  3. bessen en vruchten – De Kuyper Strawberry Fizz & Margarita
  4. bruisend – Fizzy Peachtree , De Kuyper Fizzy Pineapple

 

Tip 2: Food Pairing

Het diner raakt verzadigd, en cocktails zijn een goede mogelijkheid om de uitgave van een gast te vergroten. 64% van de gasten combineert cocktails reeds met eten. Koninklijke De Kuyper heeft met een portfolio met o.a. likeuren, gin’s, vodka, bourbon en tequila, alle cocktailingrediënten en smaken in huis om mee te combineren. Kijk met de chef en het barteam welke cocktails goed ‘pairen’ met de gerechten van de kaart. Tip: De Rutte Negroni met een avocado-tuna roll.

Tip 3: Aanbevelingen van het personeel

Om cocktails actief en succesvol te kunnen verkopen is een goed getraind team essentieel.

Bijna de helft (45%) van de gasten in de horeca die cocktails willen drinken, laten hun bestelling afhangen van aanbevelingen van het personeel. 37% van alle gasten vragen bijna altijd zelf om aanbevelingen. Zorg dat je hier proactief op inspeelt.

Op www.de kuyper.nl staan verschillende populaire recepten met video’s, die inspiratie en de perfecte uitleg geven voor succesvolle aperitief-, digestief- of all day-cocktails.

 

Tip 4: De juiste indeling van de menukaart

67% van de Nederlandse gasten is bereid meer te betalen wanneer de cocktail gemaakt is met hogere kwaliteit ingrediënten. De menukaart biedt de perfecte kans om je gasten te begeleiden in hun keuze voor betere cocktails, en om gasten te verleiden tot het bestellen! Van je cocktailkaart maak je met gemak een ijzersterke verkooptool, en ga daarin niet voorbij aan de volgende punten:

  • Belangrijke punten om Smaakbeschrijvingen in plaats van een opsomming van losse ingrediënten
  • Onderverdeling in alcoholpercentage (0%, low ABV, high ABV),
  • Drinkmomenten (brunch, aperitief, tijdens het diner, digestief)
  • Fotografie of illustraties van de cocktail

Tip 5: Make it instagrammable

Gasten die cocktails drinken hebben een hoger bestedingspatroon dan de gemiddelde gast. Deze gasten zijn tegelijkertijd zeer gevoelig voor mooie presentatie van de cocktails, en de ‘instagrammability’ hiervan. Serveer je cocktails in mooi glaswerk, met aantrekkelijke garnering en zorg voor een wow-effect. De Peachtree-glazen fungeren precies op deze manier, als ware eyecatchers in jouw zaak!

Bestel deze glazen

Koninklijke De Kuyper helpt jou graag met het verwerken van deze tips voor jouw horecabedrijf, door het samen opstellen van een tailormade cocktailplan. Neem contact op met sales@dekuyper.nl

Tags: 
Artikel delen