Nespresso Professional: de veerkracht van koffie

Nespresso Professional: de veerkracht van koffie

Sommige plekken in de wereld hebben de unieke mogelijkheid om bijzondere koffiesoorten te laten groeien. Echter, succesvolle oogsten kunnen worden verstoord door conflicten, economische of sociale problemen, of klimaatverandering. Reviving Origins is een samenwerking van Nespresso en koffieboeren om de koffieteelt in kwetsbare gebieden te herstellen. Dit heeft geleid tot Nespresso Professional’s nieuwste koffie: Congo Organic. Samen laten we kwetsbare gebieden herleven.


Congo Organic

Reviving Origins

Met het Reviving Origins-programma bieden we boeren apparatuur, training en technische ondersteuning. Onze samenwerking heeft al veel opgeleverd in Zimbabwe, Colombia en Oeganda. Dankzij het succes van ons programma kunnen we een vierde regio toevoegen: Congo.

Congo

Congo heeft een lange koffietraditie, maar politieke instabiliteit verdreef veel boeren van hun plantages en bracht de Congolese koffieproductie drastisch terug. Er wordt nu door enkele kleine boeren nog maar een fractie van de speciale koffies verbouwd die Congo in potentie zou kunnen produceren. Dit terwijl de regenrijke vulkanische bodems langs de Kivu-oevers van Oost-Congo juist het ideale terroir zijn voor Arabica-koffie.

Het Reviving Origins-programma van Nespresso werkt samen met Kivu-boeren en -partners om koffiegemeenschappen te ondersteunen bij het verbouwen van koffie uit Congo. Zo kunnen we jou de eerste biologische koffie in het Reviving Origins-assortiment bieden.

Ontdek de nieuwe Congo Organic koffie

Maak kennis met onze nieuwste Reviving Origins koffie: Congo Organic. De rijke vulkanische bodems van de oevers van het Kivumeer vormen de vruchtbare grond waardoor de boeren uit Congo jou deze milde koffie met aroma’s van fruit en zoete granen kunnen brengen.

Ontdek Congo Organic

Artikel delen