Met deze doelstellingen gaat Nespresso voor duurzaamheid

Tags: koffie

Met deze doelstellingen gaat Nespresso voor duurzaamheid

Een kopje Nespresso koffie is niet alleen een ervaring voor je gasten, maar het heeft óók een positieve impact. Duurzaamheid staat centraal in alles wat Nespresso doet. Nespresso vindt dat ze een verantwoordelijkheid hebben bij het creëren van een duurzame koffie-economie. Dat gaat niet alleen over het milieu, maar ook over mensen.

De doelen van Nespresso zijn ambitieus en ze zetten alles op alles om de hoogste kwaliteit koffie te produceren, die er ook voor zorgt dat de mooie dingen in de wereld bewaard blijven. Door samen te werken met partners die er net zo over denken.

Volledig CO2-neutraal in 2022

Nespresso wil ervoor zorgen dat jouw kopje Nespresso aan het eind van 2022 volledig CO2-neutraal is. Ze blijven de voetafdruk van elk kopje koffie verminderen. Samen met de partners Rainforest Alliance en PUR Project planten ze bomen in en om koffieplantages om de resterende CO2-uitstoot te compenseren.

De boeren ondersteunen in hun levensonderhoud

Het creëren van een betere toekomst voor boeren is altijd een grote prioriteit geweest. Nespresso zet zich in om de boeren een stabiel en levensvatbaar bestaan van koffie te bieden. Ze werken hiervoor samen met verschillende partners, ondersteunen duurzame landbouwmethodes en betalen een premium koffieprijs. Op deze manier vermindert Nespresso het risico van marktschommeling en zorgen ze dat boeren van hun koffieproductie kunnen leven. Daarnaast werken ze met hun partners bij Fairtrade samen om het aandeel gecertificeerde soorten koffie te verhogen.

Nespresso duurzaamheid

Circulaire economie

Minder materialen, meer recyclen en meer hergebruiken. Het capsuleverzamelsysteem is ingericht voor het oneindig recyclen van het aluminium van de capsules. Dat is belangrijk, want het kost 95% minder energie om aluminium te recyclen dan om nieuwe metalen te produceren. Met het recyclesysteem krijgt zowel de koffie als het omhulsel een tweede leven.

Origin koffies van Nespresso

Nespresso voegt daad bij woord: de Origin-koffies zijn daar een voorbeeld van. Elke koffie weerspiegelt het gebied van herkomst en de zorg en aandacht van de koffieboeren voor hun koffie. Ieder stapje in het proces, van koffiebes tot aan het kopje koffie krijgt veel zorg. Op deze manier is de hoogste kwaliteit gegarandeerd en bieden ze de boeren perspectief. Alles op een milieubewuste manier en met liefde voor het vak. En die passie proef je terug in de koffie van Nespresso Professional. Verwen je gasten met smaakvolle koffies die bijdragen aan een positieve impact op de maatschappij en het milieu.

Ontdek en bestel hier de Nespresso Professional Origin koffies.

Artikel delen