De bekroonde wijnen van Luigi Bosca uit Argentinië

De bekroonde wijnen van Luigi Bosca uit Argentinië

Denk je aan Argentinië en wijn? Dan denk je aan hét beroemde Argentijnse wijnhuis Luigi Bosca. Dit prachtige wijnhuis maakt al ruim 120 jaar wijnen van hoge kwaliteit. Niet alleen kwaliteit maar ook duurzaamheid is erg belangrijk voor dit wijnhuis.

Het was destijds Leoncio Arizu die in 1890 vanuit Europa naar Argentinië trok en begon met het verbouwen van druiven en maken van wijn in Mendoza. Later bundelde de Arizu-familie hun krachten met de familie Bosca, een andere oude en welvarende familie uit Italië, en gingen ze verder als Luigi Bosca Winery - Arizu Family.

Duurzame wijnbouw

De Arizu namen het voortouw in de innovatie en verandering van de nationale wijnbouw in Argentinië. Zo nam men actief deel aan de oprichting van de eerste DOC in 1989: de Luján de Cuyo. De huidige generatie heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en doet er alles aan de impact op het milieu te minimaliseren. Verder zet het bedrijf zich in voor de werknemers en hun families en is het betrokken bij de gemeenschap.

Oude wijnstokken

De acht wijngaarden van Luigi Bosca bevinden zich in de meest prestigieuze gebieden van Mendoza: Luján de Cuyo , Maipú en Valle de Uco. Hier worden de wijnen van La Linda en Luigi Bosca Signature, de nieuwe De Sangre wijnen en de prestigieuze Los Nobles wijnen geproduceerd. De verschillende druivenrassen die hier groeien zijn afkomstig van oude familiewijngaarden uit Europa. Voor de prestigieuze Los Nobles bijvoorbeeld, groeien de druiven op bijna honderd jaar oude wijnstokken, in de wijngaard Finca Los Nobles op 1.050 meter hoogte. Het geeft de wijn zijn unieke karakter.

Bekroonde wijnen

De wijnen van Luigi Bosca, waaronder de Luigi Bosca Signature Malbec en Chardonnay, als ook de prestigieuze Los Nobles Malbec-Verdot, hebben diverse awards gewonnen. Kwaliteit staat bij dit wijnhuis dan ook hoog in het vaandel.

Kun je niet wachten om de wijnen te proeven of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op via www.walravensax.nl of tel. 076 525 6480.

Over Walraven Sax
Walraven Sax startte haar activiteiten al in 1823 en is daarmee één van de oudste wijn en gedistilleerd distributeurs in de Nederlandse markt.

Artikel delen