Tip! Drie passende wijnen voor bij de borrel- of dinerboxen

Tip! Drie passende wijnen voor bij de borrel- of dinerboxen

Of we nu naar de komende feestdagen kijken of naar gezellige etentjes met vrienden en familie in het nieuwe jaar. De realiteit van nu zorgt ervoor dat deze etentjes voorlopig nog thuis aan de eettafel worden gehouden in plaats van in de restaurants. Maar de horecaondernemers zitten niet stil en zetten vol in op borrel- of dinerboxen. En daar hoort natuurlijk iets te drinken bij. Of het nu vis, vlees of kaas wordt, het Argentijnse wijnhuis Luigi Bosca heeft er een passende wijn bij. Walraven Sax tipt drie wijnen:

Wijn voor in diner- of borrelboxen

Luigi Bosca Sauvignon Blanc

Het Argentijnse wijnhuis Luigi Bosca heeft verschillende wijnen op de markt die goed passen bij een uitgebreid diner, in welke vorm dan ook. Van afhalen en bezorgen tot uitgebreide diner- en borrelboxen waar de gasten alleen nog wat kleine handelingen moeten verrichten om zo geweldige gerechten of ‘bites’ te presenteren aan eigen keukentafel. En daar hoort natuurlijk een passende wijn bij die de gast kan bestellen voor thuis.
Walraven Sax tipt drie wijnen die goed samen gaan met vis, vlees of kaas.

Vis & wijn

Bij een stukje vis, hoort een witte wijn. Bijvoorbeeld de Luigi Bosca’s Sauvignon Blanc. Deze Sauvignon Blanc is fris en heeft een bloemige smaak en past hierdoor bij verse vis, maar ook bij schaaldieren.

Luigi Bosca Malbec

Vlees & wijn

De feestdagen staan bekend om de heerlijke, verse vleesgerechten. Een mals biefstukje, steak of rib-eye, de Luigi Bosca Malbec is een volle, zachte rode wijn die bij dit soort gerechten past. De wijn is expressief in de mond en heeft fijne tannines.

Kaas & wijn

Het diner, uitgebreide lunch of borrel afsluiten kan met een zoet dessert, of met een kaasplank. De Cabernet Sauvignon van Luigi Bosca past bij een aantal kazen. Tip: verzamel wat kazen van lokale speciaalzaken voor in je diner- en borrelbox. Lokale streekproducten zijn booming én zo doe je iets terug voor elkaar in deze roerige tijden.

Cabernet Sauvignon Luigi Bosca

Meer informatie

Kun je niet wachten om de wijnen te proeven of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op via www.walravensax.nl of tel. 076 525 6480.

Over Walraven Sax
Walraven Sax startte haar activiteiten al in 1823 en is daarmee één van de oudste wijn en gedistilleerd distributeurs in de Nederlandse markt.

Artikel delen