LaForêt: verborgen parel van Joseph Drouhin

LaForêt: verborgen parel van Joseph Drouhin

De Bourgogne is een klasse apart, maar ook zeker een vak apart. Het prestigieuze wijngebied staat bekend om haar Premier- en Grand Cru wijngaarden, waar Maison Joseph Drouhin een van de grootste wijnhuizen is. Met LaForêt presenteert Joseph Drouhin twee entrylevel Bourgogne wijnen geschikt voor een breed publiek; de LaForêt Chardonnay en Pinot Noir.

Joseph Drouhin

De oorsprong van LaForêt

LaForêt vindt haar oorsprong in de jaren ’70, toen bij Robert Drouhin het idee ontstond om een breed toegankelijke Bourgogne wijn te ontwikkelen die de expressie van de streek en het terroir weergeeft. Voor deze wijn koos hij druiven uit percelen die dicht bij de top van de hellingen lagen, hoog, dichtbij het bos. Als echte natuurliefhebber vernoemde hij deze wijn naar het bos, in het Frans’ LaForêt’ (uitgesproken als "La-fo-ray").

Aperitief, lunch of diner? LaForêt voelt zich overal en met alles of bijna alles op zijn gemak en is de perfecte keuze voor op jouw wijnkaart! Meer weten? Neem dan contact met ons op via www.walravensax.nl of tel. 076 525 6480.

Impressie wijnhuis Joseph Drouhin

Maison Joseph Drouhin is al 140 jaar in handen van de familie Drouhin. Vandaag staat de vierde generatie aan het roer, bezield door dezelfde passie die de oprichter van het bedrijf inspireerde.

Joseph Drouhin

Het is een van de belangrijkste domeinen in de Bourgogne, met meer dan tweederde van de wijngaarden geclassificeerd als Premier- en Grand Cru. Met bijna 90 verschillende appellations biedt Joseph Drouhin een fascinerende reeks Bourgondische terroirs, in al hun authenticiteit en subtiele variaties. Het wijnhuis is groot voorstander van de biologische en biodynamische aanpak. In de wijngaarden worden alleen natuurlijke producten gebruikt en alle procedures tonen het grootste respect voor de bodem, de wijnstok en het milieu. Heerlijke wijnen om te drinken, mét een goed gevoel!

Over Walraven Sax

Walraven Sax startte haar activiteiten al in 1823 en is daarmee één van de oudste wijn en gedistilleerd distributeurs in de Nederlandse markt.

Bekijk het wijnassortiment van Walraven Sax

Artikel delen