Luigi Bosca lanceert nieuwe wijnen: De Sangre

Luigi Bosca lanceert nieuwe wijnen: De Sangre

‘De Sangre’, de naam van de gloednieuwe wijnrange die het Argentijnse wijnhuis Luigi Bosca in september lanceert. De naam De Sangre, het bloed in het Spaans, is een verwijzing naar de speciale wijnen die de familie Azuri apart hield om te delen met dierbare familie, hun bloedverwanten. Een traditie die al meer dan een eeuw ononderbroken is gebleven. Een traditie om te delen en dat gebeurt ook met de lancering van deze nieuwe range. Deze wijnen vervangen de Gala en Terroir wijnen van Luigi Bosca.

De Sangre, dé nieuwe wijnen van het Argentijnse wijnhuis Luigi Bosca

Luigi Bosca

Totaal worden er vijf verschillende wijnen gelanceerd, waarbij dé Argentijnse druif Malbec uiteraard niet kan ontbreken. Deze 100% Malbec wordt gemaakt met druiven afkomstig van speciale percelen van de wijngaarden in Las Compuertas, Vistalba en Agrelo. Daarna volgt minimaal 12 maanden rijping op eikenhout en nog eens 6 maanden rust. Perfect om van te genieten bij lam, rib eye of semi-harde kazen.

Naast een Malbec, wordt er ook een volle rond Cabernet Sauvignon, een zeer uitzonderlijke Cabernet Franc en Red Blend gelanceerd. De vijfde wijn, de White blend, maakt deze range compleet. Deze wijn is expressief, puur en vol fruit in de neus, met aroma’s van perzik, groene appel en oranjebloesem. Delicaat en elegant in de mond, met een aanhoudende mooie afdronk.

Alle wijnen hebben een bewaarpotentieel tussen de 10 en 12 jaar.

Officiële lancering

De wijnen zijn met name gericht op restaurants & gastronomie en worden op 20 & 21 september op Gastvrij Rotterdam officieel gelanceerd. Kun je niet wachten om de wijnen te proeven? Dat kan tijdens de masterclass van Luigi Bosca of op de stand van Walraven Sax (standnummer 4.402).
Wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op via www.walravensax.nl of tel. 076 525 6480.

Wijnhuis Luigi Bosca

Het Argentijnse wijnhuis Luigi Bosca is hét premium wijnhuis uit Argentinië en maakt al ruim honderd jaar wijnen van hoge kwaliteit. Het was het eerste wijnhuis dat een Sauvignon Blanc produceerde. De vierde generatie van het familiebedrijf heeft inmiddels verschillende bekroonde wijnen op de markt gebracht, waaronder Luigi Bosca Malbec en Chardonnay, als ook de prestigieuze Los Nobles Malbec-Verdot.

Over Walraven Sax

Walraven Sax startte haar activiteiten al in 1823 en is daarmee één van de oudste wijn en gedistilleerd distributeurs in de Nederlandse markt.

Luigi Bosca

Bekijk hier het assortiment van Wijnhuis Luigi Bosca op Walraven Sax

Artikel delen