Zuid-Afrika op de (terras)kaart

Zuid-Afrika op de (terras)kaart

Wijn blijft een populair terrasdrankje. Het Zuid-Afrikaanse Distell heeft diverse mooie, premium wijnmerken in het assortiment. Perfect voor het terrasseizoen.

wijngaard zuid-afrika wijnen

Zuid-Afrika

De wijngebieden in Zuid-Afrika leveren prachtige wijnen. Het Zuid-Afrikaanse bedrijf Distell heeft naast een aantal Schotse single malt whiskymerken en de Zuid-Afrikaanse cream likeur Amarula, ook verschillende bekroonde wijnmerken in het portfolio. Nederburg, Fleur du Cap en Drostdy Hof zijn kwaliteitswijnen die door Distell internationaal op de markt worden gezet. In Nederland verzorgt Walraven Sax de distributie van deze wijnen.

Nederburg

nederburg heritage zuid-afrika

Nederburg is een van de toonaangevende wijnproducenten in Zuid-Afrika. Deze producent maakt al wijn sinds 1791. Nederburg was een van de eerste Zuid-Afrikaanse wijnmerken die met zijn fruitige, elegante en frisse wijnen de internationale markt betrad. Tegenwoordig staat het wijnbedrijf onder leiding van de getalenteerde keldermeester Lizelle Gerber. Samen met een team van zeer bekwame wijnmakers zorgt zij ervoor dat de wijnen van WALRAVEN SAX: BEKROONDE WIJNEN Zuid-Afrika op de (terras)kaart Nederburg internationaal hoog aangeschreven staan; de wijnen winnen regelmatig internationale prijzen. Ze worden in meer dan 80 landen gedistribueerd.

Fleur du Cap

fleur du cap chardonnay zuid-afrika

Het wijnmerk Fleur du Cap (het Frans voor ‘Bloem van de Kaap’) werd in 1968 gelanceerd in de Bergkelder, de beroemde kelder in de bergen van Stellenbosch. Dit was de eerste ondergrondse rijpkelder in zijn soort op het zuidelijk halfrond en een belangrijke vernieuwer in de wijnindustrie. Hier rijpte wijn van klassieke druivensoorten, zoals sauvignon blanc en chardonnay, in kleine vaten van Frans eikenhout. Dat was nieuw voor Zuid- Afrika. Bijzonder was verder de lancering van een in deze kelder geproduceerd, ongefilterd assortiment wijn van hoge kwaliteit. Voor de Fleur du Cap-wijnen zijn alleen de beste druiven uit de beste wijngaarden in de Kaapse Wijnlanden goed genoeg. Stellenbosch vormt het hart van deze wijngaarden, gevolgd door Darling en Paarl. De wijnmeesters selecteren naar terroir- en smaakprofielen. Er wordt nauw samengewerkt met een gerenommeerd netwerk van telers die dezelfde visie delen op verfijning en fruitzuiverheid.

 

drostdy hof zuid-afrika

Drostdy Hof

Wijnmerk Drostdy Hof maakt sinds 1973 toegankelijke kwaliteitswijnen. Deze wijnen staan bekend om hun value for money en Drostdy Hof staat bovendien voor duurzaamheid. Verder is Drostdy Hof sociaal betrokken; het bedrijf leidt lokale inwoners op voor een carrière in de lokale wijn- of toeristenindustrie in Zuid-Afrika.

 

Bekijk het wijnassortiment van Walraven Sax

Artikel delen