Vier de feestdagen met de wijnen van Walraven Sax

Vier de feestdagen met de wijnen van Walraven Sax

De gezelligste periode van het jaar is weer aangebroken: de feestdagen. Voor velen staat deze periode in het teken van goed eten en drinken, vaak met bijpassende, kwalitatieve wijnen. Het assortiment van Walraven Sax is breed en innovatief, waardoor er áltijd wel iets tussen zit voor jou.

Wie houdt er nu niet van een uitgebreid diner? Aan de hand van verschillende gangen geeft Walraven Sax de beste tips voor wijnen om mee te combineren.

Amuse:

Bij aanvang van een feestelijk diner hoort een bubbeltje thuis. Vina Esmeralda, een mooi merk van de beroemde wijnfamilie Torres, heeft een heerlijke mousserende wijn. De wijn is fris in de mond, met een goede zuurgraad en fijne bubbels en onthullende bloemen- en citrustonen.

 

Voorgerecht:

Drostdy Hof Sauvignon Blanc is een sappige, lichte Sauvignon Blanc met een transparante tint met een groengele fonkeling. Aroma's van passievrucht, meloen en ananas worden aangevuld met het pittige van groene paprika en citroengras. Deze fruitige wijn is zeer geschikt om te drinken bij een lichte maaltijd als een voorgerecht, maar ook om gedurende de avond op zichzelf te drinken.

 

Hoofdgerecht:

Als je denkt aan de feestdagen, denk je aan een heerlijk stuk vlees of gevogelte. De Celeste Crianza van Familia Torres is hiervoor perfect. Celeste is een prachtige rode wijn uit één van de beste wijngebieden uit Spanje. Op bijna 900 meter hoogte worden de druiven verbouwd. Deze hoogte is uitstekend voor de fruitaroma's en balans in de wijn. De wijn is dicht en fluwelig in de mond, vol van fruitextract met een lange, smaakvolle afdronk.

 

 

Nagerecht:

Bij een heerlijk dessert sluit een dessertwijn perfect aan. De verrassende dessertwijn is afkomstig van het Argentijnse Luigi Bosca en bevat zoete aroma's van rijp tropisch fruit en citrusvruchten. De wijn heeft tonen van witte bloemen en is in de mond rijk aan textuur, maar tegelijkertijd puur en fris, met een stevige rondheid.

 

 

Meer informatie

Wil je meer informatie omtrent deze wijnen? Neem dan contact met ons op via www.walravensax.nl of tel. 076 525 6480. Walraven Sax wenst je een gezellige periode!

Artikel delen