Eric Kurver: 'Mooi jaar voor AIX Rosé 2020'

Eric Kurver: 'Mooi jaar voor AIX Rosé 2020'

aix rose 2020

2020 was voor velen wellicht een jaar om snel te vergeten. Echter was het een zeer mooi jaar in de wijngaarden van Maison Saint Aix in Frankrijk. Maison Saint Aix oogstten de AIX Rosé 2020, één van de mooiste jaargangen uit zijn bestaan en ontwikkelde ook nog een nieuw logo. Eric Kurver, eigenaar en wijnmaker van Maison Saint Aix vertelt ons graag meer.

Oogst AIX Rosé startte vroeg

‘Nog nooit startte onze oogst zo vroeg in het jaar,’ vertelt Eric Kurver, eigenaar en wijnmaker van Maison Saint Aix. ‘Onze oogst start normaal gesproken eind september: dit jaar begonnen we al de derde! Onze vroegste maar wellicht de beste oogst uit ons bestaan!’

Zalmroze kleur

AIX Rosé 2020 heeft z’n gekende betoverende, zalmroze kleur. De neus is fris en aromatisch met knapperige tonen van rijp rood fruit en perzik. Een mondvol fruit, mooi in balans door elegante, frisse zuurtjes. De afdronk is lang, evenwichtig en loepzuiver’, aldus Kurver.

Gouden medaille

AIX Rosé 2020 heeft z’n eerste gouden medaille al in ontvangst mogen nemen. Gilbert & Gaillard, al meer dan twee decennia lang één van Frankrijks belangrijkste wijngidsen, heeft de nieuwe jaargang wederom bekroond met goud.

aix rose 2020

The art of sharing’

Het logo van AIX Rosé is eerder een uitnodiging dan een logo, het is geïnspireerd op de het oude Provençaalse poortje die je verwelkomt op het domein. Het Provençaalse poortje staat er al jaren. Sinds jaar en dag is die plek hét startpunt van vele rondleidingen op het 75ha wijndomein, de toegangspoort naar de wijnkelder en ‘boulodrome’ van Maison Saint Aix, het begin van verscheidene proeverijen die meermaals uitmondde in gezellige etentjes en feestjes op het domein!

Gemaakt om te delen

AIX Rosé is gemaakt om te delen en dus verkrijgbaar in verschillende formaten, van de reguliere 75cl fles voor een intiem moment met je geliefde, tot een magnum als cadeau, tot zelfs een 15L Nebuchadnezzar om een groots moment te vieren in betere tijden die er ongetwijfeld staan aan te komen.

‘Great Rose Great Places’

Ook in 2021 blijft Maison Saint Aix trouw aan hun selectieve distributie. AIX Rosé 2020 is wereldwijd verkrijgbaar in de betere horeca en bij de mooiere wijnwinkels. Zo heeft AIX Rosé in Nederland verschillende mooie partners zoals onder andere Sofitel the Grand*****, Andaz*****, Hans van Wolde**, Floating, Pure Luxe en the George in Amsterdam.

aix rose 2020

Artikel delen