Schlumberger: Oostenrijkse wijnproducent

Schlumberger: Oostenrijkse wijnproducent

Schlumberger is nog steeds de belangrijkste producent van Oostenrijkse mousserende kwaliteitswijnen. Zo won de Grüner Veltliner Classic Brut zelfs goud bij een prestigieuze wijncompetitie. De wijnen van Schlumberger worden in de Nederlandse horeca gedistribueerd door Walraven Sax.

Kenmerken van Schlumberger-wijnen

  • 100% gemaakt van Oostenrijkse druiven. Afkomstig uit de kwaliteitswijngebieden Niederöstenreich en Burgenland
  • Schlumberger werkt al generaties samen met de zelfde wijnbouw families
  • Schlumberger koopt geen kant en klare wijn maar druiven
  • Controle van plant tot en met fles
  • Een zeer laag histamine gehalte in al haar wijnen (<0,1mg/l)
  • Al meer dan 175 jaar ervaring met het maken van mousserende wijnen

schlumberger

Grüner Veltliner

Een van de toppers is de Grüner Veltliner Classic Brut. Het druivenras grüner veltliner is Oostenrijks ‘signature grape variety’. Een bevestiging van de kwaliteit zijn de vele awards die deze wijn tot nu toe heeft gewonnen. De jongste aanwinst is de bekroning met goud in de categorie ‘Sparkling Wine of the Year by the glass’ door de ‘Sommeliers Choice Awards’ in de USA.

Flesrijping

De Grüner Veltliner heeft minimaal 12 maanden een flesrijping op het depot gehad. De wijn heeft een licht gele kleur, intens fruitige aroma’s, opvallende kruidige tonen en een fijne bubbel met een lange afdronk. Het is een perfecte begeleider voor vele internationale gerechten, speciaal voor sushi, Aziatische gerechten, zeevruchten, salades en uiteraard ook de traditionele Oostenrijkse wiener schnitzel. Wil je deze ‘winner’ ook op je wijnkaart? Neem dan contact op met: www.walravensax.nl.

175 jaar

Het Oostenrijkse wijnhuis Schlumberger bestaat al meer dan 175 jaar en is gevestigd in Wenen. De geschiedenis van Schlumberger begint met Robert Awin Schlumberger, in 1814 geboren in Stuttgard. Zijn beroep als koopman bracht hem naar de stad Reims in de regio Champagne in Frankrijk. Daar ging hij aan de slag bij het Champagnehuis Ruinart Père et Fils, het oudste champagnehuis van Frankrijk. Uiteindelijk bereikte hij daar de functie van keldermeester en productiemanager.

schlumberger

Gisting op fles

Tijdens een boottocht op de Rijn ontmoette hij zijn toekomstige vrouw Sophie Kirchner uit Wenen. Hij volgde haar naar Wenen. In 1842 richt Robert Alwin het huis van Schlumberger op en introduceert de Méthode Traditionelle in Oostenrijk. De mousserende kwaliteitswijn van Schlumberger krijgt, net als champagne, haar bubbels door een tweede gisting op fles. Hierdoor ontstaan de verfijnde bubbel en elegante smaak.

Artikel delen