Lavazza lanceert nieuwe ¡Tierra! India koffie

Lavazza lanceert nieuwe ¡Tierra! India koffie

In maart breidt Lavazza haar duurzame koffie range verder uit met Lavazza ¡Tierra! India. Deze nieuwe koffie is afkomstig uit de deelstaat Karnataka: één van de meest traditionele koffiegebieden van het land. In dit gebied zijn beroemde en gerenommeerde koffieregio's als Chikmagalur, Kodagu, Coorg en Hassan gelegen.

lavazza ¡Tierra! India duurzame koffieLavazza Foundation

Elke blend van het ¡Tierra! assortiment bevat koffie uit gebieden waar de Lavazza Foundation activiteiten ontplooit op het vlak van maatschappelijke verantwoordelijkheid en duurzaamheid. Zo zijn in India inmiddels meer dan 1.000 kleine koffieboeren opgeleid in duurzame landbouwontwikkeling en steunt en promoot Lavazza de deelname van vrouwen in koffieboeren coöperaties.

Lavazza ¡Tierra! India

¡Tierra! India koffie is een romige slow-roasted espresso met een rijke body en een aroma van cacoa, kruiden en zoethout. Iedere Lavazza ¡Tierra! koffie is duurzaam gecertificeerd door de Rainforest Alliance. Deze Indiase koffiebonen zijn exclusief voor het Horeca kanaal, en worden geleverd in een 1kg recycable verpakking.

gold medal 2020 koffie lavazza tierra koffieGold Medal Awarded

Noemenswaardig om te vermelden is dat de Lavazza ¡Tierra! koffies, inclusief de nieuwe ¡Tierra! India, afgelopen najaar zijn bekroond met de Gouden Medaille op de ‘International Coffee Tasting 2020’, georganiseerd door het International Institute of Coffee Tasters (IIAC).

Het IIAC is een wereldwijd netwerk van meer dan 12.000 professionals. Juryleden beoordelen koffie met de wetenschappelijke support van het CSA Italian Tasters: dé autoriteit op het gebied van smaakonderzoek in Italie.

Ontdek het ¡Tierra! assortiment van Lavazza

Artikel delen