Alcoholvrij bier razendpopulair: 'Doe je hier niks mee, dan laat je kansen liggen'

Bier&cO alcoholvrije bieren

Alcoholvrij bier razendpopulair: 'Doe je hier niks mee, dan laat je kansen liggen'

Het bierlandschap is continu in ontwikkeling. Zo ook het aanbod van alcoholvrij en alcoholarm bier. 54 procent van alle bierdrinkers kiest namelijk gemiddeld één keer per maand voor dit drankje (Nationaal Bieronderzoek, 2022). Tijd om hierop in te spelen met je bierkaart en wat is nou een beter moment hiervoor dan tijdens Dry January? Het uitgebreide assortiment van Bier&cO met goede alcoholvrije bieren helpt je hierbij.

Alcoholvrij en alcoholarm

In Nederland verstaan we onder alcoholvrij bier, bieren die maximaal 0,1 procent alcohol bevatten. Kijken we naar de alcoholarme variant, dan bevat het bier tussen de 0,1 en de 1,2 procent alcohol per volume. Vroeger werd er nog gelachen om alcoholvrij en alcoholarm bier, maar tegenwoordig is het tegenovergestelde waar. Deze drank is namelijk razendpopulair en wordt steeds meer gedronken. 

'43 procent van alle bierdrinkers nuttigt één keer per maand alcoholarm bier'

Volgens het Nationaal Bieronderzoek dronk in 2020 47 procent van de bierdrinkers een keer per maand alcoholvrij bier en in 2022 was dit 54 procent. Deze groep groeide met maar liefst 7 procent. Voor alcoholarm bier lag het percentage in 2020 op 38 procent en in 2022 op 43 procent. Een groei van 5 procent. Doe jij nog te weinig met alcoholvrij en -arm bier op de drankenkaart? Dan laat je kansen liggen. 

Smaakt beter dan ooit tevoren

Waarom is alcoholvrij bier zo populair? Simpelweg omdat het caloriearm is én het beter past in een gezond leefpatroon. Daarnaast zijn er veel goede opties beschikbaar. Dankzij nieuwe technologieën smaakt alcoholvrij en -arm bier beter dan ooit tevoren. Nog een belangrijke oorzaak is dat het aanbod groeit en er vandaag de dag veel verschillende soorten biersmaken op de markt zijn. Zo vind je naast alcoholvrije pilseners ook alcoholvrije (of alcoholarme) India Pale Ale, witbier, stout en bijvoorbeeld Hefeweissbier. En deze variëteit vind je ook terug in het Bier&cO-assortiment. Zeven op de tien alcoholvrije bierdrinkers geven aan dat zij vanwege het huidige aanbod nu vaker voor alcoholvrij kiezen dan twee jaar geleden. 

Welk bier zet je op de kaart?

Het mag duidelijk zijn: de opmars van alcoholvrij bier is niet te stoppen. Het is dus de hoogste tijd om die alcoholvrije en -arme bieren op jouw drankenkaart eens goed onder de loep te nemen en te kiezen voor nieuwere én betere opties. Maar waar begin je? Welke bieren moet je toevoegen? Bij Bier&cO ben je aan het juiste adres. Hun assortiment bevat zeer goede opties van brouwmeesters die precies weten hoe de smaken van alcoholvrij bier mooi bewaard blijven. Hierdoor blijven jouw gasten genieten van hun oude vertrouwde drankje, maar dan op een bewustere manier.

Bekijk hier het uitgebreide assortiment

Artikel delen