Barista Nadia van Neutegem boekt succes met haar mobiele espressobar

Espressobar - Nadia van Neutegem - Lattiz - ADV - Header

Barista Nadia van Neutegem boekt succes met haar mobiele espressobar

Met haar mobiele espressobar komt barista Nadia van Neutegem op veel verschillende plekken. Wat haar opvalt: koffie- en theespecials worden steeds populairder. En als het dan heel druk is aan haar mobiele bar, is het melksysteem van Lattiz een uitkomst. “Als barista ben ik blij met alle mogelijkheden.”

Cappuccino en flat white zijn onverminderd populair, maar gasten willen ook steeds vaker iets nieuws proberen, merkt Nadia van Neutegem. Al zo’n dertien jaar is ze barista en komt ze met haar mobiele espressobar op veel plekken. Zo is ze samen met een collega te vinden op grote beurzen, staat ze geregeld op de markt en wordt ze ingehuurd op grote en kleine events. Het is vooral de afwisseling die haar aantrekt in het werk. “Ik kom op heel veel leuke plekken, ontmoet steeds weer andere mensen. Dat maakt het dynamisch. Geen dag is hetzelfde.”

*De tekst gaat verder onder de foto's

1- Espressobar - Nadia van Neutegem - Lattiz - ADV - Lang 5- Espressobar - Nadia van Neutegem - Lattiz - ADV - Lang


Zelfvoorzienend

Het vak leerde ze van een koffieleverancier, toen ze nog in een café werkte. “Hij zocht assistentie voor een paar dagen op de markt. Ik dacht: waarom niet? Laat ik het eens proberen. Ik bleek het superleuk te vinden. Toen hij het te druk kreeg met zijn eigen koffiemerk heb ik zijn werk overgenomen.”

Uniek aan de mobiele espressobar waar ze mee werkt – Espressi – is dat hij volledig zelfvoorzienend is. “Er zitten accu’s in en alles is ingebouwd, dus we zijn niet afhankelijk van stroom of watervoorziening. We rijden naar een locatie en hup, binnen tien minuten is alles gereed.” Ook handig: waar de meeste wagens met slechts twee groepen op het espressoapparaat werken, heeft de Espressi er drie, zodat er veel snelheid kan worden gemaakt.

Zes cappuccino’s per minuut

Sinds 2017 werkt ze met het melksysteem van Lattiz. Een uitkomst voor als het heel druk is. “Als barista vind ik het natuurlijk heel leuk om zelf de melk op te schuimen. Maar daar heb je wel allebei je handen voor nodig, want het zijn meerdere handelingen. Met Lattiz heb ik m’n handen vrij om steeds weer een volgende shot espresso te maken. Op die manier lukt het om zes cappuccino’s per minuut te produceren, van constante kwaliteit. Uiteindelijk wil je ook niet dat gasten te lang moeten wachten en gewoon tevreden en blij zijn.”

*De tekst gaat verder onder de foto

6- Espressobar - Nadia van Neutegem - Lattiz - ADV-1

Latte-art

Het mooie aan Lattiz vindt ze dat ze er, ook als barista, veel kanten mee op kan. “Ik werk bijvoorbeeld graag met latte-art. En als je het schuim wat dunner zet, kun je er mee tekenen. Een hart, een tulp, een rosetta …” Maar ook de verschillende recepten die je kunt instellen zijn een uitkomst.

Want de vraag naar variatie in koffies neemt merkbaar toe. Als voorbeeld noemt ze de Matcha Latte Vanilla, die perfect matcht met de Lattiz. “Matcha is een steengemalen groene thee uit Japan met een umami-smaak. De vanille maakt het wat zoeter en toegankelijker. En de groene kleur ziet er heel opvallend en aantrekkelijk uit.”

*De tekst gaat verder onder de foto's

2- Espressobar - Nadia van Neutegem - Lattiz - ADV - Lang 2- Espressobar - Nadia van Neutegem - Lattiz - ADV


Espresso Martini

Waar ook veel vraag naar is de laatste tijd is Espresso Martini, constateert ze. “Cocktails met koffie doen het goed. Zelf eindig ik een etentje ook altijd met een Espresso Martini. Vaak op de klassieke manier, met wodka en Kahlúa, maar zelf vind ik de variant met cognac en Frangelico Hazelnut liqueur (zie recept) ook heel lekker en verrassend."

"De Lattiz zorgt voor een romige smaak en een lekkere schuimlaag waar de koffieboontjes goed op blijven liggen. En dat alles in een mooi martiniglas, dan is het echt een feestje!”

*De tekst gaat verder onder de foto's

6- Espressobar - Nadia van Neutegem - Lattiz - ADV - Lang 1- Espressobar - Nadia van Neutegem - Lattiz - ADV - Lang

Espresso Martini

Ingrediënten

  • 25 ml cognac
  • 25 ml Frangelico Hazelnut liqueur
  • 10 ml kaneelsiroop
  • 35 ml espresso
  • topping van Lattiz melkschuim 

Bereiding

Schenk de cognac, likeur, espresso en kaneelsiroop met ijsblokjes in een cocktailshaker. Shake de ingrediënten. Schenk het zonder ijsblokjes in een glas. Garneer met kaneel en drie espressoboontjes.

Benieuwd naar deze recepten? Kom het zelf proeven op de Horecava, Stand 12.300. 

8- Espressobar - Nadia van Neutegem - Lattiz - ADV

 

Artikel delen