Bartender Marloe Oliveira laat in TwentyTwo in Roermond mensen kennismaken met cocktails

Marloe Oliveira - Header

Bartender Marloe Oliveira laat in TwentyTwo in Roermond mensen kennismaken met cocktails

Marloe Oliveira is bartender bij cocktailbar TwentyTwo in Roermond. Hier werd haar liefde voor cocktails aangewakkerd en rekende ze af met een vervelende periode in haar leven. De half-Spaanse ‘Marlie’ laat vanachter de bar het Limburgse publiek kennismaken met haar verhalen, nieuwe smaken en cocktails. “We moeten gasten op een laagdrempelige manier opvoeden.”

Tekst: Ingmar Voerman
Foto's: Krisje Pijpers

Wie? Marloe Oliveira
Werkt bij: TwentyTwo Streetfood & Cocktailbar
Leeftijd: 22
Geboren en getogen in: Roermond en omgeving
Nationaliteit: Nederlandse

Hoe ben je bartender geworden?

“Ik ben met een dienblad in m’n hand geboren. Ik ben opgegroeid in de horeca, mijn vader is chef en heeft altijd restaurants gehad. Mijn moeder heeft ook altijd in de horeca gewerkt. Achter de bar werken heeft mij altijd het meest aangesproken.”

Marloe Oliveira 1

Hoe ben je bij TwentyTwo terecht gekomen?

“Op mijn vijftiende kreeg ik de diagnose multiple sclerose (ms). De eerste drie jaar heb ik in een rolstoel gezeten, ik kon niet veel. Ik ben na drie jaar gestopt met school, vanwege de stress. De paniekaanvallen en klachten die ik vaak had, verdwenen grotendeels vanaf dat moment. Ik kwam graag in TwentyTwo, waar ik de cocktailmannen Raf Duiker en Geraldi Orlando leerde kennen. Zo ben ik hier een dag in de week gaan werken. Tijdens de lockdowns hebben we veel cocktailtrainingen gehad van Geraldi, en zo heb ik snel de basis kunnen leren. Inmiddels maak ik deel uit van het vaste barteam!”

Wat vind je zo leuk aan cocktails en bartending?

“Ik vind bartending zo leuk omdat ik creatief ben en cocktails een creatieve uitlaatklep zijn, Je kunt er verhalen mee vertellen en deze samenbrengen met smaken. Je leert veel van je collega’s, ook van het samenwerken met de keuken. Daarnaast ben je altijd met je gasten bezig en kun je ze overhalen nieuwe smaken te leren kennen. Met smaken spelen vind ik geweldig. We hebben op onze cocktailkaart de optie ‘Jesus take the wheel’, die de gasten en ons uitdaagt door hun lot in onze handen te leggen. Verzin maar iets.”

Wie is mijn grootste inspiratiebron?

“Ik heb veel geleerd van Geraldi, mijn mentor. Hij is echt goed met smaken en super creatief in ‘on the sport’ cocktails bedenken. Verder haal ik continu inspiratie uit gerechten en de natuur, ik ben helemaal gek van planten en bloemen. Als laatste is mijn vader als chef een grote inspirator.”

Wat zijn de uitdagingen voor cocktails in Roermond – en Nederland?

“Cocktails in Limburg en Roermond zijn niet heel groot. We zijn de enige bar in Roermond, en verder zijn er wat barren in Maastricht en Venlo. Buiten de pornstar martini en de mojito kennen mensen niet veel cocktails. Ik denk dat we gasten moeten helpen openstellen voor nieuwe ervaringen, nieuwe smaken en nieuwe cocktails. We moeten gasten op een laagdrempelige manier opvoeden.”

Marloe Oliveira 4 Marloe Oliveira 3

 

Wat is jouw favoriete spirit en cocktail?

“Ik hou heel veel van daiquiri’s en van rum als spirit. Mijn andere favoriete cocktail is met stip de Naked & Famous met mezcal, Chartreuse, Aperol en limoensap.”

Wat is je ultieme signature cocktail?

“Dat is de Marlie & Me: eigenlijk een cocktailversie van stoofpeertjes. Gasten zijn er gek op. Het is een mix van kruidige Voerman Vieux, Poire Williams-likeur, 5 spice-siroop, acidified perensap en plum bitters.”

Artikel delen