Bartender Sten van den Berg (47) van Thomas in Eindhoven plotseling overleden: 'Hij was aardig, gul en toegewijd'

Tags: drank

Bartender Sten van den Berg (47) van Thomas in Eindhoven plotseling overleden: 'Hij was aardig, gul en toegewijd'

Sten van den Berg, barmanager bij Thomas in Eindhoven, is op 20 september op 47-jarige leeftijd plotseling aan een hartstilstand overleden. In de barscene stond hij bekend als een 'no nonsense-bartender' en was hij te vinden op elke bar-gerelateerde beurs. Ook deed Van de Berg vorig jaar mee aan de Entree-competitie Best Bartender en zou hij er dit jaar weer bij zijn als deelnemer. Namens Entree wensen we alle nabestaanden heel veel sterkte. 

Foto: Sten van den Berg door Ming Chao

Cocktailking

Sten van den Berg werkte bij diverse bars in Eindhoven en 's-Hertogenbosch en was een bekend gezicht in de bartendingscene. Van den Berg overleed plotseling op 20 september. Sinds een paar jaar jaar werkte hij bij Thomas in Eindhoven. Eigenaar Paul van Boxtel schrijft op Facebook: "We gaan je missen lieve Sten! Namens jouw hele familie. Vanaf morgen 22 september kun je wat schrijven voor Sten bij Thomas Eindhoven. Meer informatie over de uitvaart volgt nog."

In het Eindhovens Dagblad noemt Van Boxtel zijn medewerker 'een vakman zoals er maar weinig rondlopen in de horeca'. "Sten was een van de allerbeste cocktailshakers van het land en een van de eerste in Eindhoven." Van Boxtel laat weten dat mensen de komende dagen terecht kunnen bij Thomas om iets te schrijven in het condoleanceregister.

*Tekst gaat verder onder de foto.


Eerder werkte Van den Berg bij The Den ('s-Hertogenbosch), FIFTH NRE (Eindhoven) en Het Ketelhuis (Eindhoven). Bartender Bas Verhoeven werkte ook veel met Van den Berg samen, hij laat weten op Facebook. "Het nieuws van vanmiddag kwam aan als een mokerslag. We zijn onze Cocktailking van Eindhoven kwijtgeraakt. De held waar ik jaren mee heb gewerkt en heb van geleerd."

*Tekst gaat verder onder de foto.

Samen met vriend Andrew Nicholls deelde Van den Berg vanaf 2005 mee aan diverse wedstrijden. Nicholls: “Ik bewonderde hem enorm voor de energie die hij stak in de barscene in het zuiden van Nederland. Hij was ongelooflijk toegewijd en trots op wat hij daar aan het creëren was."

Nicholls vervolgt: "Bij de bar-beurs Perfect Serve vertelde hij me dat hij net als vorig jaar mee zou doen aan de competitie Best Bartender, maar dat deze keer beter voorbereid zou zijn. Hij wilde jongeren laten zien hoe het moet. Sten was aardig, zorgzaam, gul en toegewijd. Ik was altijd blij om hem te zien. Op momenten dat het minder met mij ging, herinnerde hij me eraan waarom het eigenlijk goed ging."

Artikel delen