advertorial

Bartenders en barista’s: schrijf je nu in voor de Mathieu Teisseire Flavour Masters!

Mathieu Teisseire

Bartenders en barista’s: schrijf je nu in voor de Mathieu Teisseire Flavour Masters!

Siropenmerk Mathieu Teisseire organiseert de Flavour Masters, een internationale competitie waar bartenders en barista's aan mee kunnen doen! Stuur je recept met Mathieu Teisseire als één van de ingrediënten voor 5 mei 2024 in volgens onderstaande punten. De Nederlandse finale vindt op maandag 10 juni plaats in Fitz’s Bar Amsterdam (in de jury: Richard Zijlstra, Nick Vrielink en Albert van Beeck Calkoen) en de wereldfinale is van 1 t/m 3 oktober in Parijs. De uiteindelijke winnaar reist met Mathieu Teisseire af naar een aantal van ’s werelds beste barshows en ontmoet andere internationale bartenders.

*De tekst gaat verder onder het kader.

Meld je nu aan

Aanmelden voor Flavour Masters 2024 kan tot 5 mei door Richard Zijlstra een mailtje te sturen via onderstaande knop. 

Stuur je recept

 

Voor wie is deze wedstrijd?

Mathieu Teisseire is op zoek naar drankenexperts die in Nederland wonen en werken. Het thema is ‘Newstalgia’: iets nieuws geïnspireerd door iets ouds. Je gebruikt ingrediënten, smaken en aroma’s waar jij iets mee hebt. Misschien liet jij je inspireren door plekken in de wereld waar je in aanraking kwam met ‘True Flavours’. Je kunt recepten insturen voor een warme of koude serve, met of zonder alcohol.

*De tekst gaat verder onder de foto's.

Mathieu Teisseire
Gebruik minimaal 15 ml Mathieu Teisseire in je recept

Dit mail je naar Richard

  • De exacte hoeveelheden per ingrediënt, gebruik (vereist) minimaal 15 ml Mathieu Teisseire in je drankje
  • Omschrijf je recept, in maximaal 200 tekens, waarin je antwoord geeft op de volgende vragen: Waar komt jouw passie voor een ‘true flavor’ vandaan? Hoe is die ontstaan? Hoe pas jij het thema ‘Newstalgia’ toe in jouw drankje?
  • Stuur 3 hoge resolutie-foto’s mee die genomen zijn op de bereidingsplek op jouw werkplek (kijk hier voor de details)
  • Houd rekening met garnering en glaswerk
  • Zelfgemaakte of vooraf voorbereide ingrediënten worden niet geaccepteerd

*De tekst gaat verder onder de foto's.

Mathieu Teisseire_adv_3 Mathieu Teisseire_adv_4

 

Neem jij deel aan de competitie?

Na het sluiten van de inzendingen neemt brand ambassador Richard Zijlstra contact op met degenen die mogen deelnemen aan de competitie. Er volgt tussen 5 en 17 mei een jury-ronde plaats waar de betreffende bar wordt bezocht en de drankjes worden beoordeeld op smaak en originaliteit. Hier worden de deelnemers geselecteerd voor de Nederlandse finale in Fitz’s Bar in Amsterdam op maandag 10 juni van 13.00-18.00 uur. De creaties worden daar live beoordeeld door juryleden: Richard Zijlstra, Nick Vrielink en Albert van Beeck Calkoen. De nationale winnaars reizen af naar Mathieu Teisseire voor een driedaagse trip.

Finale in Parijs en Crolles

Tijdens de finale in Crolles en Parijs van 1 t/m 3 oktober gaan de winnaars van de zes landen de strijd met elkaar aan door onder andere mee te doen aan een Flavour Experience en een sessie op gebied van smaak en geur.

Meer informatie over Flavour Masters 2024

*De tekst gaat verder onder de foto's.

Mathieu Teisseire_adv_5
Ramadan Rose, Jalapeño Pineapple Paloma en Sweet Ginger Margarita (v.l.n.r.)

Over Mathieu Teisseire

Mathieu Teisseire begon in 1720 in de Franse Alpen met het perfectioneren van drankjes met zijn bijzondere smaken. Vandaag de dag werkt het merk samen met experts van over de hele wereld om nieuwe siropen en drankjes te ontwikkelen die de stijl, identiteit en creativiteit weerspiegelen van zowel Mathieu Teisseire als de experts. Mathieu Teisseire is een vertrouwd merk dat zich blijft inzetten voor het creëren van uitzonderlijke dranken en ervaringen.

Artikel delen