Beer & Food Battle 7 oktober op BBB Maastricht: meld je aan!

Euro Toques Kameroad Beer & Food Battle
Tags: bier

Beer & Food Battle 7 oktober op BBB Maastricht: meld je aan!

In restaurants wordt steeds vaker gevraagd naar alternatieven voor wijn als begeleiding van een gerecht. Het blijkt dat speciaalbieren dan vaak mooie combinaties opleveren, waarbij de gast verrast wordt met nieuwe, elkaar versterkende, smaken. Mede om deze reden is de Beer & Food Battle in het leven geroepen. Het geeft de betere chefs de kans om hun beste foodpairing met bier te laten beleven. Euro-Toques Nederland en Kameroad Brouwers nodigen chefs uit om deel te nemen.

Kameraod Brouwers

Vorig jaar stond de Bronckhorster Brewing Company centraal. Dit jaar is een van de deelnemers van de vorige editie mede-organisator: “Wij, Kameraod Brouwers, verbinden de beste ingrediënten, de tofste (horeca)locaties én de gezelligste bierliefhebbers. Oftewel: wij vormen kameraodschap en zoeken in samenwerking met de beste ingrediënten naar de beste foodpairing.

Vorig jaar behaalden we, samen met Graaf ter Horst, de 2e plaatste op de Bronkhorster Beer and food Battle. Wij geloven in de kracht van bier aan tafel en daarom organiseren we dit jaar samen met Euro Toques de Kameraod Beer and Food Battle 2024.”

Euro-Toques Kameroad Beer en Food battle

Jeroen en Joep Verbruggen van Kameroad Brouwers

De uitdaging: Beer & Food Battle 2024

“Een uitdaging, dat is het zeker! Want tijdens de horecavakbeurs BBB in MECC Maastricht mogen wij van Kameraod Brouwers, in samenwerking met Euro-Toques, dit jaar de Beer & Food Battle organiseren op 07 oktober 2024 in de Battle area. Hier strijden zes keukenbrigades van Nederlandse restaurants om de eer door een voor-, hoofd- en nagerecht te pairen met een zelfgekozen bier of één van de bieren van Kameraod Brouwers. Tijdens de battle worden chefs uitgedaagd om de mooiste bier-spijscombinaties te presenteren aan de jury en publiek. Het doel van de battle is speciaalbier in combinatie met fine dining het podium te geven wat het verdient en daarmee Horeca Nederland laten zien dat bier aan tafel terrein wint binnen de gastronomie.”

Kameraod Brouwers daagt chefs uit: “ben jij de chef van een restaurant of biersommelier die onze jury omver weet te blazen met een mooie combinatie? Meld je dan aan voor deze Beer & Food Battle door een mail te sturen naar: info@euro-toques.nl.”

 

Artikel delen