Best Bartender 2018 in de SkyLounge

Best Bartender 2018 in de SkyLounge

Gisteren was het zo ver: de competitiedag van Best Bartender 2018, onderdeel van de Entree Awards. Dit keer vond de wedstrijd plaats in de SkyLounge in hotel DoubleTree by Hilton in Amsterdam. 

Vanaf 10.00 uur streed een grote groep bartenders voor de titel Best Bartender 2018. De jury bestond dit jaar uit Ingmar Voerman, Tess Posthumus, Andrew Nicholls, Ian Bartos, Daryl Lieuw-On en Nicolas Saint-Jean). De dag begon met een theorie-examen, waaruit een top 10 kwam:

Top 10
James Chaib
Mike Rambags
Terrence Bhiekharie
Airto Cramer
Jessica Kant
Deveron Philip Marks
Tim Lefèvre
Wouter Bosch
Andrei Talapanescu
Mads Voorhoeve

​Deze tien bartenders vervolgden de competitie met een speed-round, waarbij een bestelling zo snel én goed mogelijk gemaakt moest worden. Dit gebeurde onder het toeziend oog van de jury én publiek. Daaruit kwam deze top 5:

Top 5
Mike Rambags
Tim Lefèvre
Wouter Bosch
Andrei Talapanescu
Mads Voorhoee

​Deze heren mochten vervolgens hun signature drink maken, waarna de jury kritische vragen stelde. De uiteindelijke top 3:

Top 3
Wouter Bosch van Rosalia's Menagerie in Amsterdam
Andrei Talapanescu van Pulitzer's Bar in Amsterdam
Mads Voorhoeve van EBS (bartender-school)

 

Entree Awards
De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de spectaculaire Entree Awards op 26 november in Theater Amsterdam. In totaal worden er veertien prijzen uitgereikt: elf aan horecabedrijven, één aan de Best Barista, één aan de Best Bartender en aan de Horecaondernemer van het Jaar. Er zullen rond de 800 gasten komen. Daarmee is de uitreiking een van de grootste events voor de Nederlandse horeca!

Artikel delen