Bier & Zo: Nieuwe proeflokalen voor DAVO en Eembier

Bier & Zo
Tags: bier

Bier & Zo: Nieuwe proeflokalen voor DAVO en Eembier

In de rubriek Bier & Zo bespreken we het biernieuws van deze week. In dit wekelijkse overzicht lees je over de nieuwe proeflokalen van brouwerij DAVO Bier en Brouwerij Eembier, de heropening van Beers&Barrels Utrecht Harbour én over statiegeld op blik bij horeca die is  verbonden aan een brouwerij.

Vanaf 4 november 2022 wordt de bar van Buitenpost een DAVO proeflokaal. De vierde DAVO-locatie vestigt zich in een sfeervolle verwarmde kas vol planten op het duurzame landgoed van Buitenpost in Twello, vlakbij Deventer. De Deventer brouwerij DAVO Bier is sinds 2016 een brouwerij met proeflokaal. In 2018 kwam daar een locatie in Arnhem bij en in 2020 opende DAVO Zwolle. Komende week zet DAVO een vierde locatie op haar naam. Dit proeflokaal bevindt zich op Buitenpost, een landgoed van 12 hectare in Twello. Behalve het DAVO-proeflokaal vind je op dit terrein een Camping, Blotevoetenpad, Streekwinkel, brouwgerstveld en wijngaard. In deze DAVO-locatie worden naast de verschillende tap- en flesbieren ook wijnen in het zonnetje gezet.

DAVO Tewello

Eembier opent proeflokaal in Amersfoort

Het Brouwhuis is de naam van het proeflokaal dat brouwerij Eembier (Elburg) onlangs in Amersfoort opende. Het is gevestigd in het voormalige pand van Queens aan de Groenmarkt. Uiteraard zijn de negen Eembieren er verkrijgbaar, maar er zijn ook nog zes wisseltaps, waar alleen Nederlandse bieren op komen.

311294357_579626947349968_6322417715635942634_n

Beers&Barrels heropent tweede locatie in Utrecht

Donderdag 27 oktober opende Beers & Barrels weer de deuren van hun tweede locatie in Utrecht. Met een vernieuwd team én een verbeterde menukaart. Tijdens de sluiting werd achter de schermen in de tussentijd hard gewerkt. Naast het samenstellen van een gedeeltelijk nieuw team, werd ook de menukaart verbeterd. Waar Beers & Barrels bij vaste gasten voornamelijk bekend stond vanwege de pullen bier en grote stukken vlees, is nu een kleine verfijningsslag aangebracht in de menukaart. Daarmee is het niet alleen dé place to be voor iedereen die bieren wil ontdekken en blij wordt van robuuste grillgerechten. Ook voor wie houdt van een goede cocktail of in een vis- of vega(n) gerecht, is Beers & Barrels Harbour de juiste plek voor lunch, diner en after-work borrels. Nieuw op de kaart is de speciale Beer Flight; een kleine proeverij aan tafel waarmee gasten laagdrempelig nieuwe bieren leren kennen. Iedere vrijdag en zaterdag zorgt een DJ voor de weekendstemming.

Beersbarrels

Wél statiegeldadministratie voor brouwers met eigen horeca

Horecazaken hoeven geen statiegeld op blikjes uit te betalen; ze zijn geen inleverpunt. Als de horecazaak bij een brouwerij hoort, die dus merkeigenaar is, ligt dat anders. Die zaak is niet per definitie inzamelpunt, maar heeft wel administratieplicht. In de nieuwsbrief van CRAFT, de vereniging van brouwerijen, werd een antwoord gegeven op de vraag: ‘ik verkoop mijn eigen gebrouwen bieren in mijn eigen horeca, hoe werkt het dan?’

Antwoord: ‘als merkeigenaar moet je dan alle blikken opgeven. Wil je je statiegeld dat je moet afdragen terug? Dan kun je zelf inzamelpunt worden. Of je gaat met zakken vol naar een ander innamepunt. Dat geldt natuurlijk ook voor bier in blik van andere brouwerijen dat je in je eigen horeca verkoopt. Wel is het zaak goed op te letten waar al dan niet een statiegeld logo opzit.’

 

 

Artikel delen