Nieuwe bieropleiding: Bierbekwaam

Tags: bier

Nieuwe bieropleiding: Bierbekwaam

De platforms Bierbewustzijn.nl en Bierproeven.nu hebben een nieuwe online bieropleiding gelanceerd: Bierbekwaam. Hiervoor heeft eigenaar en biersommelier en Certified Cicerone® Ivo Thijssen de samenwerking opgezocht met de Amerikaanse bieropleiding Cicerone.

Bierbekwaam is voor iedereen die meer wil leren over bier. Dit kunnen particuliere genieters zijn maar ook bierprofessionals die in de horeca of bierindustrie werken. Initiator Ivo Thijssen: ‘Goede bierverkoop en service beginnen met de basisprincipes op orde hebben: goed bier, goede hygiëne, schoon glaswerk en het juist inschenken of tappen van bier. Voor horecamedewerkers is het de ideale basis omdat je naast bierkennis ook veel praktijk vaardigheden leert om bier optimaal te verkopen, schenken en serveren.’


Bierbekwaam
Ivo Thijssen

Studenten die slagen voor het eerste level krijgen de mogelijkheid door te stromen naar level 2 waar de titel Certified Cicerone® te behalen is.

Bierbekwaam 1 en 2: on- en offline

Bierbekwaam 1 is volledig in het Nederlands en lessen kunnen zowel online als offline gegeven worden. De examinering van het eerste level is een online test waarbij 60 vragen beantwoord moeten worden. Om te slagen moeten deelnemers 75% goed hebben en omdat het online is zit dit examen niet aan een tijd of locatie gebonden.

Ondanks dat de praktijkvaardigheden niet in het online examen zitten komen ze wel aan bod tijdens de lessen waardoor de kennis direct toe te passen is in de praktijk. De relatie tussen kennis en praktisch gebruik hiervan is een belangrijk onderdeel van de opleiding.

Bierbekwaam level 2 zal met acht dagdelen volledig in het Engels verzorgd worden waarbij de examinering een dagdeel in beslag zal nemen.


Bierbekwaam werkt Samen met Cirecone

Bierbewustzijn en Cicerone

Voor het opzetten van Bierbekwaam heeft Bierbewustzijn de samenwerking gezocht met Cicerone, Amerikaans bieropleider. Ivo Thijssen: ‘Het zijn twee aparte bedrijven waarbij de samenwerking het beste te vergelijken is met het halen van een rijbewijs. Bierbewustzijn.nl is de rijschool die de Bierbekwaam opleiding verzorgt met als doel studenten het examen te halen bij het Cicerone Certification Programma. Het diploma van Bierbekwaam is een Internationaal erkend diploma en het Cicerone certificeringprogramma is wereldwijd de grootste bieropleiding.’

De eerste trainingen staan bewust gepland in het najaar omdat door Corona veel ondernemers en medewerkers eerst anderen prioriteiten hebben deze zomer. Op de maandagen 6 en 20 september word Bierbekwaam level 1 in Nijmegen gehouden en in oktober in de omgeving Amsterdam op de maandagen 4 en 18 oktober. Ivo Thijssen: ‘Uiteraard geven wij ook inhouse trainingen voor bedrijven die gelijk hun gehele team willen certificeren. Wij komen graag op locatie door heel Nederland om vakbroeders te leren over het mooiste product ter wereld.’ Link naar de opleiding:

Bierbekwaam 1 Certified Beerserver - Bierbewustzijn.nl


Artikel delen