Nieuwe bierapp voor foodpairing

Tags: bier wijn

Nieuwe bierapp voor foodpairing

Vandaag lanceren Nederlandse brouwers de Bier Butler app: een nieuwe app die meteen een bier adviseert bij het gerecht dat wordt ingetikt. Het is een samenwerking waar alle Nederlandse brouwerijen bij worden betrokken. Voor horecaondernemers is het handig de inhoud van de app te kennen.  

Alle gerechten in de app zijn door gecertificeerde biersommeliers gecombineerd met een beste bierkeuze en de lijst wordt telkens verder uitgebreid met bieren en gerechten. Zo wordt het voor gebruikers - dat zijn consumenten - makkelijker kiezen in het huidige gevarieerde aanbod aan bieren.Het is te verwachten dat de horeca vragen kan krijgen naar specifieke bieren uit deze app en alleen al daarom is het handig de inhoud van de app te bekijken. Daarnaast kunnen de tips van de biersommeliers de horecaondernemer de nodige inspiratie bieden.

Hulp voor consument
De app, waarvan Mitra en Albert Heijn partners zijn, is gericht op de consument. De app is een tool voor bierliefhebbers als consumenten die pas beginnen met het ontdekken van het bierlandschap. Downloaden kan via deze link.

​Bier en food
Dat bier goed samengaat met eten, is bij veel consumenten niet bekend. Vaak wordt er bij diners steevast witte wijn bij de vis en rode wijn bij het vlees geschonken. Bier heeft echter een breder smakenpallet en biedt daarmee veel mogelijkheden om het bij gerechten te combineren. Helemaal met het huidige bieraanbod is de keuze enorm en zijn de mogelijkheden talrijk.

Ontdekken
Cees-Jan Adema, directeur Nederlandse Brouwers: "Er zijn tegenwoordig meer dan 500 brouwerijen in Nederland. De keuze aan verschillende biersoorten is daardoor ontzettend groot en er is voor ieder wat wils. Echter de consument ziet soms door de bomen het bos niet meer. Daarom hebben wij vorig jaar met de brouwers het overkoepelende platform ‘Dat Smaakt naar Bier’ opgezet. Wij zijn toen, samen met andere partijen uit de biersector, gestart met het opstellen van een nieuwe indeling van zes biercategorieën (Soepel & Subtiel, Fris & Fruitig, Amber & Elegant, Blond & Krachtig, Donker & Rijk, Intens & Uitdagend). Met de Bier Butler gaan we weer een stapje verder en krijgt de consument ook echt een advies aangereikt bij een gerecht. We hopen consumenten hiermee te helpen om het gevarieerde bierschap verder te ontdekken.”

Over Dat Smaakt Naar Bier
Dat Smaakt Naar Bier is een overkoepelend platform van alle brouwers van Nederland. Het initiatief heeft als doel om de consument te informeren over het grote huidige aanbod aan bieren en hen te inspireren om eens te kiezen voor een mooi bier dat past bij hun smaak. Het combineren van bier met eten is nog vaak onbekend terrein voor veel consumenten en de Bier Butler app geeft hierin handvaten om dit op een laagdrempelige manier te gaan uitproberen.

 

 

Artikel delen