Preview: Stadshaven Brouwerij Rotterdam

Tags: bier

Preview: Stadshaven Brouwerij Rotterdam

Iedere maand blikken we in ons magazine vooruit: welk veelbelovend horecaproject moet je in de gaten houden? Dit keer: Stadshaven Brouwerij Rotterdam, met daarin een locatie van Bierfabriek. De brouwerij zal vanaf januari 2021 gaan brouwen en de horeca gaat in april 2021 open. Het artikel staat nu in de bierspecial Entree én is hier te lezen. Bekijk meer impressies onder dit bericht.

 

Tekst: redactie Entree Magazine
Impressies: ME-2 Architecten BNA

 

Wat

De Maasstad krijgt er een enorme brouwerij met restaurant bij: Stadshaven Brouwerij Rotterdam met een locatie van restaurant Bierfabriek, inclusief proeflokaal en terras aan het water. De brouwerij krijgt een startcapaciteit van twintigduizend [IK2] hectoliter per jaar. Omgerekend is dat twee miljoen liter bier en daarmee wordt dit de grootste brouwerij van Rotterdam. Naast de bekende Bierfabriek-bieren (een blond, amber en porter), wordt het assortiment verder uitgebreid met nieuwe bieren. De Rotterdammer Reinier Schipper, voormalig CEO van United Dutch Breweries (UDB) van o.a. de Oranjeboom Bierbrouwerijen, heeft zich verbonden aan de onderneming en Meesterbrouwer en Rotterdammer Wesley Aarse gaat het brouwteam leiden.

Wie

De brouwerij én het horecagedeelte zijn een initiatief van Bierfabriek, die zeven miljoen euro investeert in dit project. Bierfabriek heeft ook vestigingen in Amsterdam, Almere en Delft. Daar brouwen de microbrouwerijen bovengistende speciaalbieren voor de eigen locaties. Gasten tappen er hun eigen bier en eten meestal de signature dish: het op houtskool gegrilde kippetje. Eigenaren Andrea Possa, Harm van Deuren en Ronald Bolhuis openden in 2011 de eerste locatie.

Waarom

Van Deuren: “Begin 2018 spraken we de wens uit dat we bij de volgende vestiging graag een grotere brouwerij wilden waar we ook flessen en fusten kunnen afvullen voor retail en horeca. We gingen op zoek naar een ruimte en dan bij voorkeur in Rotterdam. Daarnaast willen we graag helpen aan de ontwikkeling van dit havengebied.”

Waar

Het bedrijf is straks te vinden in het zogeheten Rotterdam Makers District. Hieronder vallen het Merwe4Havengebied (M4H), ooit een bloeiend havengebied, en de voormalige werf van de Rotterdamsche Droogdok Maatschappij (RDM). De gemeente Rotterdam en Havenbedrijf Rotterdam willen van dit hele gebied de komende twintig jaar een nieuwe hotspot maken, met horeca, woningen en innovatieve bedrijven. De brouwerij komt in een van de twee leegstaande fruitloodsen in het M4H, waar vroeger onder andere citroenen en sinaasappels werden gelost, opgeslagen en verhandeld. In de andere fruitloods komt De Werkplaats, een bedrijfsverzamelgebouw voor jonge innovatieve bedrijven.

Interieur

Wie binnenkomt treft eerst het restaurant, gevolgd door de brouwerij met brouwketels, fermentatieketels en een flessen- en fustlijn. Net zoals de andere locaties van Bierfabriek heeft ook deze een industriële look.

Wanneer

De brouwerij zal vanaf januari 2021 gaan brouwen en de horeca gaat in april 2021 open.

 

Artikel delen