Bierspecialist: deze jury bepaalt de winnaar

Bierspecialist: deze jury bepaalt de winnaar

In de zoektocht naar de Bierspecialist In de Horeca 2021 is een belangrijke rol weggelegd voor de jury, die bol staat van ervaring en expertise.

De jury van de editie 2021 is groter dan twee jaar geleden. De brouwers zijn vertegenwoordigd, maar ook de horeca, via professionals met een ruime horecaervaring. Ook de opleidingen en de bier- en foodjournalistiek zijn vertegenwoordigd in de jury.Schrijf je hier in

De jury van Bierspecialist in de Horeca 2021

Arvid Bergström.


Arvid Bergström

Arvid is voorzitter van het NGBS, het Nederlands Gilde van Biersommeliers. Hij schrijft boeken over bier en eten en organiseert via zijn bedrijf Proef Bier proeverijen. Daarnaast geeft hij les bij StiBON Bieropleidingen. Hij werkt sinds enkele jaren aan de Bier & Spijs boekenreeks.

Hans Glandorf


Hans Glandorf

Hans heeft een jarenlange horeca-ervaring en had een biercafé in Purmerend en daarna een biercafé op Texel, dat was aangesloten bij de Alliantie van Biertapperijen. Hij is ook actief voor de Texelse bierbrouwerij. Hans is ook een ervaren jurylid bij diverse bierwedstrijden.

Puck Kerkhoven


Puck is foodjournalist en bierkenner en schrijft voor Entree over bier en eten. Ze publiceerde ook het boek Bier en Food en enkele andere boeken. Ze is jurylid van de Huisbier van het Jaar verkiezing van Entree en jureerde ook meerdere keren voor de Dutch Beer Challenge.

Bart van Kleef


Bart was tot voor kort voorzitter van CRAFT, de Vereniging van kleine brouwerijen, maar trad af nadat de brouwerij waar hij werkt, Uiltje Brewing Company, werd overgenomen door Swinkels Family Brewers. Bart was één van de 5 genomineerden voor de titel Bierspecialist In de horeca 2019. Hij vertegenwoordigt In de jury de kleine brouwerijen, maar is ook een zeer ervaren horecaman.

Fiona de Lange


Fiona is inmiddels een bekende verschijning In de media. TV, radio en kranten weten haar te vinden als er iets moet worden verteld over bier. Ze publiceerde meerdere boeken en heeft als enige in Nederland drie titels op het gebied van bier: biersommelier, cicerone, zytholoog. Daarnaast heeft ze ook kennis van brouwtechnologie. Onder de noemer Fiona Everything Beer organiseert ze diverse activiteiten

Richard Moerkerk


Richard was in 2019 de eerste die de award Bierspecialist in de Horeca won. Hij is biersommelier en werkt met veel passie voor Proeflokaal De Boom in Alkmaar. Als oud-winnaar is hij dit jaar gastjurylid. Lees hier het interview met Richard.

Henri Reuchlin


Henri Reuchlin

Henri Reuchlin (biersommelier, cicerone) is een bekende verschijning in de bierwereld. Met zijn Bierburo is hij al jaren actief. Hij is columnist en redacteur van Bier! Magazine en (mede)initiatiefnemer van een aantal inmiddels bekende organisaties en evenementen zoals StiBON, Dutch Beer Challenge, de Week van het Nederlandse Bier en de wedstrijd voor brouwers, Nederlands Nieuwe. Henri schreef ook enkele boeken over bier en heeft een boel in voorbereiding.

Fedor Vogel


Entree Huisbier-test 20129<br />
Foto ; Pim Ras

Fedor is uitgever en hoofdredacteur van de bladen Bier! Magazine en Brouw! Ook is hij uitgever van bierboeken. Daarnaast is hij de man achter bierradio.nl en de bierpodcast Brewpod. Fedor is mede-initiatiefnemer van de Dutch Beer Challenge en tevens actief In de Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur.

Lucie Wigboldus


Als directeur Van Nederlandse Brouwers vertegenwoordigt Lucie een heel groot deel van het volume bier dat in Nederland wordt geproduceerd. Met Nederlandse brouwers wil ze de Nederlandse bureau wereld zo breed mogelijk vertegenwoordigen, onder meer door samenwerkingsverbanden met bijvoorbeeld CRAFT. Ze is ook actief bestuurslid van de Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur.

Pepijn van der Waa


Pepijn won in 2019 de wedstrijd Nederlands Kampioenschap Biersommelier. Een niet geringe prestatie. Met zijn eigen bedrijf Brewtaste organiseert hij proeverijen en geeft hij adviezen op het gebied van bier en food. Daarnaast heeft hij een ruime ervaring In de horeca en is er ook af en toe werkzaam. Met Henri Reuchlin en Bas Schampers is hij ook verantwoordelijk voor de opleiding BierTalent, die zich op de horeca richt.

Bestuur Bierspecialist in de Horeca:

Charles van Goch


Charles is oprichter en ceo van horeca-uitzendbureau Mise en Place. Al tijdens zijn opleiding op de hotelschool in Maastricht in de jaren 90, had hij bijzondere interesse voor bier en nam daar ook het initiatief voor het PLATO Bierdiner, waarbij de combinatie van bier en eten centraal staat. Charles is voorzitter van de jury.

Tom de Lepper


Tom is hotello en biersommelier, horecaondernemer en brouwer. Op een van de mooiste plekken in Maastricht timmert hij aan de weg met Stadsbrouwerij Maastricht.Gerard Molenaar


Gerard is biersommelier en al sinds de jaren '80 liefhebber van speciaalbier. Hij schrijft voor horecavakblad Entree over bier. Ook organiseert hij de Entree wedstrijd Huisbier van het Jaar. Als hoofdredacteur van het blad VerpakkingsManagement is hij ook geïnteresseerd In het verpakken van bier. Gerard is vice-voorzitter van de jury.

Mike Velleman


Mike vormde vanuit 3 horeca vakbladen in 2014 het nieuwe magazine Entree. Hij is nauw betrokken bij de organisatie van de jaarlijkse Entree Awards, een evenement in Theater Amsterdam met zon 1000 gasten.

Artikel delen