Bijna 50 brouwerijen op 9de editie Nederlands Bierproeffestival

Bierproeffestival
Tags: bier

Bijna 50 brouwerijen op 9de editie Nederlands Bierproeffestival

Drie dagen lang, van 19 tot en met 21 mei, vindt het Nederlands Bierproeffestival 2022 plaats in de Grote Kerk in Den Haag en wordt er genoten van prachtige Nederlandse bieren. Een record aantal van bijna vijftig Nederlandse brouwerijen presenteren meer dan 250 bieren. Tijdens het festival is er de mogelijkheid met brouwers in gesprek te gaan over hun bieren en het brouwproces. Ook worden er diverse masterclasses gegeven door deskundige bierkenners. 

Nederlands Bierproeffestival 2022

Het Nederlands Bierproeffestival is de plaats waar bierdrinkers, liefhebbers en brouwers elkaar ontmoeten om te genieten van  verschillende unieke en nieuwe bieren. De organisatie van het Nederlandse Bierproeffestival is in handen van Nederlandse Brouwers. Tijdens masterclasses op het festival wordt de ontdekkingsreis voortgezet, de zintuigen optimaal geprikkeld en wordt de smaakcombinatie tussen bier en kaas, chocola, barbecue en vegetarische gerechten verkend. Deskundige kenners delen alle ins en outs van bier en de verschillende stijlen.

Week van het Nederlands Bier

Het Nederlands Bierproeffestival is traditioneel de start van de Week van het Nederlands Bier. Van 19 tot en met 29 mei vinden in het hele land allerlei activiteiten plaats waar bierliefhebbers kunnen proeven en deelnemen aan activiteiten. Tijdens de Nederlandse Brouwerijdagen, waarmee de Week van het Nederlandse Bier wordt afgesloten op 26, 27, 28 en 29 mei, stellen deelnemende brouwerijen hun deuren open voor een kijkje achter de schermen.

Artikel delen