Binnenkort op het terras: Birra Moretti

Tags: bier

Binnenkort op het terras: Birra Moretti

Als straks de terrassen weer open mogen, kunnen gasten bij veel horecazaken het frisse Italiaanse lagerbier van Birra Moretti proeven. Vanaf deze week is het verkrijgbaar in de retail en meteen bij de heropening ook in de horeca.

Het succesvolle Italiaanse merk is al zo’n 25 jaar onderdeel van Heineken. Birra Moretti, meer dan 160 jaar geleden opgericht in Udine, is een authentiek Italiaans fris en soepel bier. Het subtiele aroma van citrus zorgt voor een mooie balans in de smaak en het bier is goed te combineren met authentiek Italiaanse gerechten. Birra Moretti en Birra Moretti Zero komen zodra de horeca heropent breed beschikbaar in horecazaken in heel Nederland.


Reportage Burrata Dan Haag, Bira Moretti<br />
Foto; Pim Ras
Bira Moretti

“Juist nu genieten van Birra Moretti”

Yvonne de Liefde, Marketing Manager Birra Moretti: "De biersector in Nederland bruist en de liefde voor het lager- en pilssegment is ontzettend groot. Nog steeds is dit veruit de grootste biercategorie in Nederland. En net bij speciaalbier is ook binnen de lagercategorie behoefte aan variëteit, van lokale tot internationale bieren en verschillende smaken. In het afgelopen jaar hebben we gezien dat, zeker tijdens de sluiting van de horeca, consumenten op zoek gaan naar kwaliteitsproducten. Juist nu genieten we extra van de momenten met familie en zetten we graag iets extra lekkers op tafel. Aan de receptuur van Birra Morretti is in de loop der jaren niet veel veranderd.”

“We hebben in Nederland een mooi portfolio met sterke bieren, variërend in smaak en met of zonder alcohol. Dit versterken we met de toevoeging van dit authentiek Italiaanse bier dat je direct in Italiaanse sferen brengt. In de supermarkt en restaurants zul je Birra Moretti veelal in combinatie zien met bijpassende gerechten, daarmee laten we zien dat goed bier en lekker eten ook in de lagercategorie samengaan."


Reportage Burrata Dan Haag, Bira Moretti<br />
Foto; Pim Ras
Anouk Litjens (l.) en Yvonne de Liefde. Foto: Pim Ras

Authentiek Italiaanse gerechten

Anouk Litjens, biersommelier en Trade Marketing Manager Horeca: "Denk je aan Italië, dan zie je al snel het buitenleven; de mooie zomeravonden met lange tafels met familie en vrienden, waar het draait het om lekker eten en goed gezelschap. Birra Moretti is het favoriete bier van Italianen en dat zegt iets over de kwaliteit van het bier. Een bijzondere melange van hoogwaardige hopsoorten levert een kirstalhelder, toegankelijk en fris bier op. Kenmerkend is het subtiele aroma van citrus en het zorgt voor een bitterheid die mooi in balans is. Birra Moretti gaat heel goed samen met authentiek Italiaanse gerechten, hierbij kun je denken aan een pasta carbonara of een pizza met de beste ingrediënten."Birra Morretti Zero

Birra Moretti Zero, de alcoholvrije variant, zal in de horeca ook direct verkrijgbaar zijn. "Dankzij de kwalitatieve ingrediënten en een brouwproces dat de alcohol heel voorzichtig uit het bier verwijdert, is Birra Moretti Zero met een delicate en rijke smaak een echte dorstlesser. Vooral in combinatie met gerechten als gevulde focaccia's, quiches, kipsalades en omelet is het alcoholvrije bier een mooie verrijking", vervolgt Litjens.

Artikel delen