Meld je gratis aan voor wijnevenement Borsa Vini, Amsterdam op 15 mei

Borsa Vini

Meld je gratis aan voor wijnevenement Borsa Vini, Amsterdam op 15 mei

Na afwezigheid van vijf jaar komt op maandag 15 mei 2023 het meest prestigieuze evenement op gebied van Italiaanse wijn terug naar Nederland: Borsa Vini. Werk jij in de horeca met wijn of vind je het leuk om de wijnselectie van jouw wijnbedrijf uit te breiden? Borsa Vini brengt wijnprofessionals en importeurs samen én is de uitgelezen kans om kennis te maken met de wijnen van 32 toonaangevende Italiaanse wijnproducenten.

32 wijnmakers

Borsa Vini is georganiseerd door Pitch PR, in opdracht van de Italian Trade Agency, met als doel: wijnprofessionals een breed scala aan Italiaanse wijnen laten proeven. Tijdens dit evenement presenteren 32 onafhankelijke, middelgrote wijnmakers hun wijnen in Amsterdam. Oftewel, de perfecte gelegenheid om de wijnmakers te ontmoeten en de laatste wijnontwikkelingen van Italië te ontdekken. De vertegenwoordigde regio’s variëren van kleine herkomstgebieden tot Friuli, Abruzzo, Sardinië, Sicilië, Marche, Piëmonte en Toscane.

'Alle aanwezige wijnproducenten zoeken nog een importeur'

Traditionele en vooruitstrevende wijnhuizen

Dit evenement is hét moment om gepassioneerde producenten te ontmoeten van zowel traditionele wijnhuizen die al sinds 1630 bestaan, als vooruitstrevende, biologische wijnhuizen. Veel van de te proeven wijnen ontvingen internationale onderscheidingen, van onder andere Decanter, IWC, IWSC en Mundus Vini. Een aantal wijnmakers presenteren zelfgemaakte Gin en Vermouth, om de bezoekers naast wijn ook kennis te laten maken met hun andere specialiteiten.

Gratis aanmelden voor Borsa Vini

Borsa Vini is een must voor iedereen die zich bezighoudt met nieuwe markten en op zoek is naar de meest exclusieve en hoogwaardige Italiaanse wijnen. Alle aanwezige Italiaanse wijnproducenten zoeken nog een Nederlandse importeur.

  • Datum: maandag 15 mei 2023
  • Tijd: 11:00 - 17:00 uur
  • Locatie: Rosarium Amsterdam, Amstelpark 1, Europaboulevard, 1083 HZ Amsterdam
  • Toegang: gratis

Meld je hier aan voor het event

Blindproefsessies

Tijdens Borsa Vini vinden er vier blindproefsessies plaats, onder leiding van sommelier Roos Stevens. Het thema is 'de Italiaanse wijnregio’s'. 

Vier blindproefsessies

  1. Blind tasting 1: 12:00 – 12:30 uur
  2. Blind tasting 2: 13:00 – 13:30 uur
  3. Blind tasting 3: 14:00 – 14:30 uur
  4. Blind tasting 4: 15:00 - 15:30 uur

 

Meld je hier aan voor de blindproefsessies

Artikel delen