Brazilië wint de 8e editie van de Ernesto Illy International Coffee Award

Brazilië winnaar van de Ernesto Illy International Coffee Award 2023

Brazilië wint de 8e editie van de Ernesto Illy International Coffee Award

Brazilië, met São Mateus Agropecuaria, is de winnaar van de Best of the Best Award, die werd uitgereikt aan Josè Eduardo Dominicale tijdens de 8e editie van de Ernesto Illy International Coffee Award.

De prijs, vernoemd naar de visionaire leider van illycaffè en de zoon van de oprichter van het bedrijf, viert het werk dat het bedrijf al dertig jaar lang elke dag verricht, zij aan zij met koffieboeren, om de best mogelijke duurzame koffie aan te bieden. De prijs werd aan de winnaar overhandigd door Andrea Illy, voorzitter van illycaffè, tijdens een evenement in de New York Public Library in New York.

Finalisten

De prijs werd toegekend door een onafhankelijk panel van negen experts die de beste batches van de oogst 2022-2023 onderzochten door middel van een blinde proeverij van negen koffies uit de negen landen die in de finale stonden: Brazilië, Costa Rica, El Salvador, Ethiopië, Guatemala, Honduras, India, Nicaragua en Rwanda. Voorafgaand aan de beoordeling door het panel, werd elke partij van koffie geanalyseerd door de laboratoria voor kwaliteitscontrole van illycaffè en beoordeeld op rijkdom en aromatische complexiteit, elegantie en balans van de smaak en intensiteit van het aroma.

Guatemala's Finca Danilandia di Luis Arimany Mondonico won de Coffee Lovers' Choice Award, toegekend door een panel van consumenten, die in de weken voorafgaand aan het evenement blinde smaaktesten uitvoerden van de koffiemonsters in illy cafés in Triëst, Milaan, Parijs, Londen, Sao Paolo en New York en hun voorkeuren rangschikten.

'De absolute overwinning van de Braziliaanse koffie uit de regeneratieve landbouw geeft me vreugde

"De absolute overwinning van de Braziliaanse koffie uit de regeneratieve landbouw - blind gekozen tussen de negen beste koffies ter wereld – geeft me vreugde. Inderdaad, de geschiedenis van de Ernesto Illy Award begon in Brazilië in 1991 en dit bevestigt dat de beloningen die illycaffè heeft ontvangen voor de transformatie van Brazilië van een leider in kwantiteit naar een leider in kwaliteit welverdiend zijn," zegt Andrea Illy. "Na meer dan 25 jaar onafgebroken en onvermoeibaar werk van ons team van landbouwkundigen en de Universiteit van Koffie, is de sprong eindelijk gemaakt dankzij de regeneratieve landbouw, die we in 2018 besloten te ontwikkelen vanwege de voordelen die het met zich meebrengt voor het milieu en ieders gezondheid."

*Tekst gaat verder onder de foto en het grijze kader

Finalisten-Ernesto-Illy-International-Coffee-Award-2023

Jurypanel

Het panel dat voor de Best of the Best-prijs stemde, bestond onder andere uit:

  • Silvia Escobar:de voorzitter van Federação dos Cafeicultores do Cerrado
  • Glaucio De Castro:de directeur van het kwaliteitslaboratorium CoffeeLab
  • Sunalini Narayan Menon
  • Ricard Camarena:die twee Michelinsterren en een groene ster heeft gekregen voor zijn toewijding aan duurzaamheid in zijn Ricard Camarena Restaurant in Valencia
  • Carrie en Rupert Blease:die het met een Michelin-ster bekroonde restaurant Lord Stanley in San Francisco runnen
  • Andrea Aprea:een met een Michelin-ster bekroonde chef-kok met een restaurant dat zijn naam draagt in Milaan
  • Adelaide de Clermont-Tonnere:hoofdredactrice van het tijdschrift Point de Vue
  • Inga Griese:oprichtster en hoofdredactrice van ICON, de stijlbijlage van de Duitse krant Welt Am Sonntag
  • Angelina Villa Clarke:een journaliste die bijdraagt aan prestigieuze Engelstalige publicaties waaronder Forbes.

"De winnaar van de Ernesto Illy International Coffee Award van dit jaar is een ronde, gezonde en volle kop, met rijke maar zachte smaken van een balans van chocolade, karamel, bruine suiker en geroosterde amandelen op een bed van verfijnde helderheid, met een aanhoudende afdronk van milde, zachte maar harmonieuze zoetheid. Het vertegenwoordigt echt de fijnste smaakkenmerken van zijn oorsprong," dit is de verklaring van de jury bij het aanwijzen van de winnaar.

'Het vertegenwoordigt echt de fijnste smaakkenmerken van zijn oorsprong'

Netwerkgelegenheid

Matilda De Angelis, Pat Cleveland, Coco Rocha, Candela Pelizza, Tamu Mc Pherson, Carlo Sestini, Simon e Marina Ksandr, Nick Lowry, Tesa Pesic zijn enkele van de beroemdheden die aanwezig waren op het gala-evenement in de New York Public Library, georganiseerd door chef-kok en tv-ster Marcus Samuelsson, om de beste koffieproducenten te vieren die achter de unieke illy melange werken.

De Ernesto Illy International Coffee Award is ook een niet te missen netwerkgelegenheid voor iedereen die betrokken is bij de koffie-industrie, van producenten tot exporteurs, van handelaren tot institutionele vertegenwoordigers. ’ s Ochtends kwamen ze allemaal samen op het hoofdkantoor van de Verenigde Naties om de rondetafelconferentie "Hoe de toekomst van koffie te beschermen" bij te wonen.

Naast Andrea Illy, voorzitter van illycaffè, waren er sprekers als Vanusia Nogueira (uitvoerend directeur van de International Coffee Organization), Jeffrey Sachs (econoom en medevoorzitter van de Regenerative Society Foundation), Oscar Schaps (voorzitter van de Latijns-Amerikaanse afdeling van Trading Stone X Financial Inc.) en Glaucio de Castro (voorzitter van de Federação dos Cafeicultores do Cerrado Mineiro).

Meer weten over Illycaffé

Benieuwd naar meer over Illycaffé? Klik op onderstaande rode knop voor het verhaal en de geschiedenis van het bedrijf.

Klik hier voor meer over Illycaffé!

 

Artikel delen