Groter terras van café-restaurant BUURT in Den Bosch vraagt om toprosé

Advertorial Delta Wines - Header

Groter terras van café-restaurant BUURT in Den Bosch vraagt om toprosé

Samen met twee zakenpartners maakte Jop Reijner van een bruine kroeg in Den Bosch een goedlopende, moderne variant op het buurtcafé. Bij café-restaurant BUURT kun je elke dag terecht voor alles van ontbijt tot diner. Grote plus: een zonnig terras. En dat vraagt om toprosé!

BUURT is elke dag open van van 8:30 tot 0:00 uur en trekt een keur aan gasten die komen voor ontbijt, lunch, borrel of diner. De afwisselende menukaart heeft een werelds karakter met klassiekers en moderne gerechten die inspelen op meerdere doelgroepen. “Het is soms een uitdaging om iedereen te willen servicen, van makkelijk voor kinderen tot gezond voor volwassenen, maar daar zijn we in de afgelopen jaren heel goed in geworden.” 

*De tekst gaat verder onder de foto

1 - Advertorial Delta Wines
Job Reijner van café-restaurant BUURT

Groter terras en nieuwe keuken

Het is acht jaar geleden dat Jop en zijn partners de potentie van deze plek zagen. Een jaren 70-café op vijf minuten loopafstand van het centrum. “Nu blijkt dat we dat toen goed hadden gezien. We plukken er de vruchten van dat we in uitstraling en gastvrijheid zijn meegegaan met de tijd.” Dat betekent niet dat Jop nu tevreden achterover leunt. “We blijven groeien en verbeteren. Onze aanvraag voor de vergroting van het terras is er doorheen en ook de keuken wordt verbouwd. Dat zijn grote projecten en die vragen veel aandacht.” Per april moeten die uitbreidingen gedaan zijn en dan passen er 120 gasten op het terras. Met nog zo’n 70 tot 80 gasten binnen is dat een flinke capaciteit. “We hebben al veel medewerkers, maar moeten dan nog wel verder opschalen.” 

*De tekst gaat verder onder kaders en de foto

Castel Firmian Fildirose Pinot grigio rosé Vigneti delle Dolomiti

Een transparant zalmroze rosé met een fractie meer kleur dan de gemiddelde Provence-rosé. Geurt naar frambozen en aardbeitjes, naar alpenkruiden en wat snoepgoed. De smaak is onverwacht full-bodied, rond en zacht, sappig, gedegen, met strakke bitters en een heerlijke kruidigheid. Deze rosé heeft de elegantie om als aperitief te drinken én de stevigheid om er iets bij te willen eten.

2 - Advertorial Delta Wines

Delta Wines. We love wine, we live wine!

Delta Wines is een internationaal georiënteerde marktspeler in wijn en is de grootste wijnimporteur in Nederland. Delta Wines omvat zeven autonome bedrijven met één backoffice in Waddinxveen. Het bedrijf omvat een jong en ambitieus team met een groot onderscheidend vermogen. De verschillende werkmaatschappijen sourcen hun wijnen wereldwijd en leveren zowel aan detailhandel als groothandel en traditionele vakhandel.

Best verkopende wijn

Het terras aan de Bosche Koningsweg heeft de hele dag zon. Dat vraagt, nu het voorjaar en de zomer naderen, om een goede rosé. “De Fildirose van Delta Wines hebben we tot huisrosé uitgeroepen. Aan tafel ontkurken, in de koeler en dan is het feestje compleet.”

Dat het een rosé van pinot grigio is, is een extra verkoopargument. Die kan namelijk altijd en past bij vrijwel elk gerecht. “In het hoofdseizoen is het onze best verkopende wijn. En terecht, het is gewoon een erg goed glas. Dat vinden we hier zelf allemaal ook, dus dat verkoopt ook een stuk makkelijker.”

'De Fildirose van Delta Wines hebben we tot huisrosé uitgeroepen'
Fildirose van Delta Wines
Artikel delen