Nieuw champagne event: Vignerons du Terroir

Nieuw champagne event: Vignerons du Terroir

Door de coronacrisis zijn tal van horeca- en wijnevenementen afgelast. Toch komen Jaqueline Smit (Dis Donc) en Jasper Tasseron (Champagne Moutardier) juist nu met een nieuw initiatief: Vignerons du Terroir. Een kleinschalige champagnebeurs die maandag 26 oktober voor het eerst plaatsvindt.

Crisis als champagne op ischampagne moutardier vignerons du terroir

Het is pas crisis als de champagne op is. Dat is toch wel hét motto van importeurs Jaqueline Smit en Jasper Tasseron. Samen droomden ze van een unieke champagnebeurs waar de focus ligt op kwaliteitschampagnes van kleinere familiewijnhuizen. Maandag 26 oktober is het zover en is de eerste editie van Vignerons du Terroir. Locatie: wijn- en eetbar Most in Utrecht.

Deelnemende importeurs Vignerons du Terroir

Bij Vignerons du Terroir proef je hoge kwaliteit champagnes van kleine champagnehuizen en Nederlandse importeurs. Deze editie zijn er vijf importeurs aanwezig: L’Atelier du Champagne, De Wijntherapeut, Le Vineur, Dis Donc en Champagne Moutardier. Samen laten ze ruim 40 champagnes proeven. De beurs richt zich zowel op vakprofessionals (sommeliers, inkopers en horeca- en winkeleigenaren) als wijnliefhebbers.

Coronaproof

Vanwege de coronamaatregelen en beperkte ruimte, is ervoor gekozen de dag te verdelen in verschillende tijdsblokken. Elk blok is er ruimte voor vijftig bezoekers. Professionals zijn tussen 11.00 en 17.00 uur welkom in blokken van twee uur. In de avond krijgen vijftig wijnliefhebbers exclusief toegang tot Vignerons du Terroir. Meer informatie over de maatregelen, zoals het dragen van een mondkapje (behalve tijdens het proeven uiteraard), de gezondheidscheck en gepersonaliseerde spitons is te vinden bij de FAQ op de website.

Praktische informatie

Om Vignerons du Terroir maandag 26 oktober coronaproof te kunnen laten doorgaan, kost toegang voor een professional €7,50. Wijnliefhebbers kunnen al voor €34,75 hun kaartje kopen in de voorverkoop, die start donderdag 10 september via onze website. Wijn- en eetbar Most, te vinden aan het Brusselplein 191 in Utrecht, zorgt voor een hapje naast de champagnes.

Artikel delen