Daryl Lieuw-On maakt beste champagnecocktail

Daryl Lieuw-On maakt beste champagnecocktail

Tijd voor champagne! Weliswaar in de vorm van een cocktail tijdens de eerste champagnecocktailcompetitie van Rotterdam. Deze primeur vond plaats op maandag 3 augustus, georganiseerd door George Cocktailbar en werd gewonnen door Daryl Lieuw-On. De beste bartenders uit Rotterdam en Den Haag verzamelden zich in de cocktailbar om aan de jury hun meest bijzondere champagnecocktails te presenteren. 

Competitie champagnecocktail

In deze roerige tijd moeten we manieren blijven zoeken om het leven te vieren, aldus George Cocktailbar gevestigd op de Lijnbaan boven kiprestaurant Scharrels & Schuim. En hoe vier je het leven beter dan met champagne? Met deze gedachte organiseerde George Cocktailbar in samenwerking met Moët & Chandon maandag de eerste champagnecocktailcompetitie van Rotterdam. Vijfentwintig bartenders van cocktailzaken uit Rotterdam en Den Haag kwamen naar George om hun meest bijzondere cocktail te shaken. Onder anderen The Rumah, NY Basement, The Court, Kapisco, Calaboose, Ayla, Breakaway, Spikizi en nog vele anderen streden om de titel. Bij het thema liberté (vrijheid) hoorde maar één regel: Moët als ingrediënt.

‘At last’, de winnaardaryl winnaar champagnecocktailcompetitie

De wedstrijd werd gewonnen door Daryl Lieuw-On, eigenaar van cocktailbar The Rumah. De bartender won met zijn ‘At last’ cocktail. Een cocktail met Moët & Chandon brut cordial, Cachaca rum en soda water. De vierkoppige jury bestond uit Niels van Wouwe (hoofdbartender bij Williams Canteen), Edgaras Razminas (sommelier in sterrenrestaurant de Lindehof), Jasmijn Meijer (brand ambassador voor Moët/Hennessy) en Salvo Calvo (hoofd bartender van George Cocktailbar en manager van Scharrels & Schuim).

Punten scoren

Gelet werd op creativiteit, presentatie, de smaakbalans én het verhaal achter de cocktail. De jury vond Daryl de terechte winnaar, omdat hij inhaakte op waar het in de horeca om gaat: bijzondere smaken in combinatie met een fijn gevoel voor hospitality. Daryl ging niet met lege handen naar huis: de prijs was een gepersonaliseerde magnumfles champagne van Moët & Chandon en een volledig verzorgde champagnebrunch.

 

Over de competitiegeorge-cocktailbar-rotterdam

Bij George Cocktailbar staat de hele maand augustus in het teken van champagne. De cocktailcompetitie is het eerste evenement in een reeks van drie. Op 15 augustus staat een champagnebrunch op het programma en de maand wordt op 30 augustus afgesloten met True Originals, waarbij ieder uur een nieuwe gastbartender zijn of haar beste champagnecocktail serveert.

Artikel delen