Rick Marson NLse finalist Chivas-competitie

Rick Marson NLse finalist Chivas-competitie

Rick Marson, bartender bij The Duchess* in Amsterdam, heeft gisteren de Nederlandse finale van The Chivas Masters Cocktail Competition gewonnen. Door deze overwinning staat hij 24 juni in de wereldfinale in Londen. Bekijk meer foto’s van gisteravond onder dit bericht.

Foto’s: Tony Perez

De Nederlandse finale van The Chivas Masters Cocktail Competition vond gisteren voor de tweede keer plaats. Lilian Wanders – De Klerk en Owen Martin zijn vanuit Pernod Ricard (de eigenaar van het whiskeymerk Chivas) verantwoordelijk hiervoor. Ze vertellen: “Afgelopen weken hebben alle bartenders die zich hadden ingeschreven diverse opdrachten moeten doen. Daaruit kwamen zeven finalisten.” Opvallend: drie ervan werken bij The Duchess* in Amsterdam.

Masterclass
De Nederlandse finale vond vervolgens gisteren in Amsterdam. De dag begon voor de zeven finalisten met een inspirerende masterclass van de Japanse Atsushi Suzuki. Hij was de wereldwijde winnaar van The Chivas Masters Cocktail Competition vorig jaar en werd special voor de Nederlandse finale ingevlogen.

Cocktailpresentatie
Na de masterclass en de laatste voorbereiding gingen de zeven bartenders met elkaar de strijd aan op het Nederlandse hoofdkantoor van Pernod Ricard op de Amsterdamse NDSM-werf. Dit gebeurde onder toeziend oog van veel (bevriende) bartenders. De deelnemers moesten op het podium een cocktail maken met Chivas 12 years, Extra of 18 years én deze op een goede manier presenteren aan de jury en het publiek.

Winnaar
Rick Marson, bartender bij The Duchess* deed dit volgens de jury het beste en plaatste zich daarmee voor de grote finale in Londen.

Nederlandse finalisten
Caco Mosan, Stirr (Rotterdam) with ‘Andorinha’
Martin Eisma, Bluespoon (Amsterdam) with ‘Cracovian Connection’
Pieter-Jan De Peuter, Mr. Smith (Maastricht) with ‘Angel Breaker’
Rick Marson, The Duchess (Amsterdam) with 'The Emporium’
Ruud Steenbakkers, The Duchess (Amsterdam) with ‘Teaghlach’
Sebastian Cichowlas, The Tailor (Amsterdam) with ‘New Pal’
Vitaly Alekseyev, The Duchess (Amsterdam) with ‘Marvel’

Jury
Atsushi Suzuki, winnaar 2017
Danil Nevsky, cocktailspecialist
Onno Kokmeijer, chef Ciel Bleu**
Wouter Bosch, Nederlandse winnaar vorig jaar

Artikel delen