Cocktails binnen 30 seconden: “L’OUI hoort straks gewoon bij je team”

Cocktails binnen 30 seconden: “L’OUI hoort straks gewoon bij je team”

Met L’OUI kan iedereen achter de bar een perfecte cocktail maken. En dat ook nog eens binnen dertig seconden. Ondernemers Daan Gijbels, Edwin de Koeyer en (later aangesloten) Roderick Kunst (Escobar) brachten dit technologische hoogstandje, een capsulemachine voor cocktails, op de markt. Daarmee spelen ze in op de groeiende vraag naar cocktails én het huidige personeelstekort. “L’OUI is een echte showkikker en serveert altijd kwaliteit.”

Wat is L’OUI?

Roderick Kunst: “L’OUI is een complete cocktailoplossing. Wat Nespresso is voor koffie, is L’OUI voor cocktails: het is een cocktailmachine waarin je een capsule kunt plaatsen met een QR-code die correspondeert met de bereidingswijze. De capsule bevat een concentraat van destillaten met een hoog alcoholgehalte. Afhankelijk van de cocktail voegen we verse vruchten, kruiden en kruidenextracten toe die door de alcohol twee jaar houdbaar blijven en hun verse smaak behouden. De kwaliteit is dus altijd hoog.”

LOUI_cocktail LOUI_cocktail2

 

Er zijn al meerdere cocktailmachines op de markt. Wat maakt deze uniek?

Edwin de Koeyer: “Een machine met eigen capsules, zoals L’OUI, bestaat wereldwijd nog niet. We werken samen met een aantal strategische partners met veel expertise op het gebied van design, mechanisering, robotisering en distillatie. Zo stapte Craftworks in om de machines te ontwerpen. Craftworks is een bedrijf met enorm veel technische ervaring, onder andere op het gebied van koelmachines, koffiemachines en melkrobots. Ook werken we samen met The Stillery om de allerbeste cocktails te creëren en zelf onze destillaten te stoken.”

Welke cocktails kan L’OUI maken?

“In principe elke cocktail: van Espresso Martini’s tot Strawberry Daiquiries.

We hebben nu 11 cocktailcapsules in het assortiment en zijn de volgende zeven al aan het ontwikkelen. Ook maken we mocktails. Je kunt als ondernemer je eigen cocktails kiezen en de capsules direct na elkaar gebruiken in één machine: L’OUI reinigt zichzelf razendsnel. Na een romige Piña Colada serveer je 20 seconden later gewoon weer een perfecte Scroppino.”

Hoe maakt L’OUI het leven van een horecaondernemer makkelijker?

Kunst: “L’OUI speelt in op een markt waarin de vraag naar cocktails enorm groeit maar tegelijkertijd het personeelstekort toeneemt. Vooral ondernemers met middelgrote tot grote horecazaken hebben er baat bij dat L’OUI zestig tot tachtig cocktails per uur kan bereiden en altijd dezelfde, hoge kwaliteit levert. Daardoor heb je geen volleerde bartender nodig om toch perfecte cocktails te maken.
Daarnaast heb je, dankzij de capsules, geen open flessen achter de bar, voorkom je verspilling en heb je weinig opslagruimte nodig. Ook is er een app die precies vertelt wat L’OUI doet en hoeveel cocktails hij bereidt. L’OUI liegt nooit.”

LOUI_machine LOUI_cocktailmachine2

 

Mis je de beleving van het shaken niet?

De Koeyer: “L’OUI is een echte showkikker: de machine is mooi en er is genoeg beweging tijdens het bereiden van de cocktail. En uiteraard is het aan de bartenders om de cocktail mooi af te maken en te serveren. Daardoor blijft het bereiden van een cocktail een feestje om naar te kijken én een feestje om te maken. Wij denken dat L’OUI straks gewoon onderdeel van het team wordt, een vriend achter de bar. Dat medewerkers zullen zeggen: “Is L’OUI er klaar voor?”.”

Is L’OUI naast een showkikker ook een margemaker?

Kunst: “Ik heb L’OUI in Escobar staan en merk daar dat ik per uur veel meer gasten van cocktails kan voorzien. De omzet ‘drank hoog’ is daardoor twintig tot dertig procent hoger. Bovendien bespaar je veel tijd bij de bereiding en hoef je geen ‘dure’ bartender in te zetten om deze cocktails te maken. L’OUI ‘lease’ je voor een kostendekkend bedrag per maand dus er zijn geen aanschafkosten. De capsules schaf je aan tegen de gebruikelijke marges en als je bedenkt voor welk bedrag je een cocktail op de kaart kunt zetten en hoeveel je er kunt maken met L’OUI, is er veel marge te maken.”

Heb je interesse in L'Oui of wil je proeven? Klik dan hier!

Artikel delen