CRAFT introduceert het ‘Samen Onafhankelijk’ zegel

Samen Onafhankelijk’ zegel
Tags: bier

CRAFT introduceert het ‘Samen Onafhankelijk’ zegel

Voortaan zie je op bierverpakkingen het ‘CRAFT Brouwers Samen Onafhankelijk’ zegel. CRAFT, de branchevereniging voor onafhankelijke bierbrouwerijen, stelt dit zegel ter beschikking aan haar leden om te gebruiken op verpakkingen voor bier. Gebruikt een brouwerij dit zegel, dan weet je dat deze bierbrouwerij lid is van CRAFT. De brouwerij geeft daarmee aan achter de waarden van de vereniging te staan.

Foto: Pim Ras

CRAFT brouwers

CRAFT voorzitter Jos Oostendorp is verheugd over de introductie van dit zegel. “Het zegel laat duidelijk zien waar een brouwerij voor staat. CRAFT brouwers maken eerlijk, authentiek bier. Dat komt bijvoorbeeld tot uiting in volledige transparantie over de gebruikte ingrediënten, productielocatie en het gebruik van hoogwaardige grondstoffen. CRAFT brouwerijen zetten kwaliteit bovenaan.”

Knipoog

Designbureau Objekt Studio heeft het zegel gemaakt. Grafisch ontwerper Bruno van der Laan: “Het zegel heeft een ronde vorm voor de vriendelijkheid en toegankelijkheid, met hier en daar een knipoog. De tekst is 45 graden gekanteld, de beste hoek om bier te schenken. In het midden zien we een gedraaide druppel, en tegelijkertijd vormt deze druppel een location pin om het lokale aspect van de CRAFT brouwerijen te benadrukken. Onafhankelijk, tegen de stroom in, sterk, mét humor!”

Craft brouwers_zegel

Knipoog

Designbureau Objekt Studio heeft het zegel gemaakt. Grafisch ontwerper Bruno van der Laan: “Het zegel heeft een ronde vorm voor de vriendelijkheid en toegankelijkheid, met hier en daar een knipoog.

De tekst is 45 graden gekanteld, de beste hoek om bier te schenken. In het midden zien we een gedraaide druppel, en tegelijkertijd vormt deze druppel een location pin om het lokale aspect van de CRAFT brouwerijen te benadrukken. Onafhankelijk, tegen de stroom in, sterk, mét humor!”

Het zegel is in twee vormen beschikbaar, en kan in elke kleur worden toegepast op bierverpakkingen zoals flessen, blikjes maar ook op dozen en ander materiaal. Het zegel kan alleen worden gebruikt door brouwerijen die hun eigen bieren brouwen, dus huurbrouwers kunnen het zegel niet voeren.

Artikel delen