'De espresso martini is een grote hit in bar-restaurant Barlow in Den Haag'

S. Maria al Monte_Espresso Martini

'De espresso martini is een grote hit in bar-restaurant Barlow in Den Haag'

Het is een vaste gast op menige cocktailkaart: de Espresso Martini. De cocktail heeft een grote schare fans en wordt vaak als after dinner drink of zelfs als liquid dessert gedronken. Dankzij de grote populariteit van de Espresso Martini maken ook koffielikeuren een flinke opmars. Een mooi voorbeeld is Elixir di Caffè van het Italiaanse merk Santa Maria al Monte.

Perfecte koffielikeur

Een goede Espresso Martini begint met de juiste ingrediënten. Minstens zo belangrijk als de keuze voor de espresso is de keuze voor de likeur. Michel van Leeuwen, bedrijfsleider bij bar-restaurant Barlow in Den Haag, vond in Elixir di Caffè van het Italiaanse merk Santa Maria al Monte de perfecte koffielikeur. De Elixir di Caffè heeft volgens hem eigenschappen die de Espresso Martini – ook in Barlow een grote hit – echt een speciale cocktail maken: “Een mooie stroperigheid, relatief hoog in het alcoholgehalte, romige tonen, een zacht bittere hint van chocolade en bovenal een goede, krachtige espressosmaak. De Elixir di Caffè geeft ook een mooie, dikke kraag in de cocktail, die goed overeind blijft. En dat zónder toevoegingen. Dat scheelt ons handelingen bij het maken van de cocktail én zorgt voor een nog betere smaak.”

'Een goede Espresso Martini begint met de juiste ingrediënten'

De Elixir di Caffè brengt zuivere ingrediënten samen met Italiaanse passie en traditie. De koffielikeur wordt gemaakt met een espresso-infusie van superieure, geroosterde koffiebonen, zonder smaak- of kleurstoffen. Een echte krachtpatser voor je Espresso Martini, maar ook heerlijk als robuuste digestief. Niet alleen in kwaliteit onderscheidt de Elixir di Caffè zich van andere koffielikeuren, ook de fles is erg bijzonder. Van Leeuwen licht toe: “De fles heeft een bijzondere en opvallende uitstraling die past bij de krachtige smaak van de likeur en het legendarische verhaal achter het merk. Dat verhaal brengen we graag over aan onze gasten als we de likeur laten proeven.”

Vakmanschap

Het likeurmerk Santa Maria al Monte is al in 1858 ontstaan in de Italiaanse havenstad Genua, vandaag de dag nog altijd één van de belangrijkste koffiehavens van Europa. Volgens de legende gunden de religieuzen van het klooster Santa Maria al Monte de voorloper van het recept van de koffielikeur aan een geneesheer, die er vol overgave mee aan de slag ging. Sinds die tijd worden de likeuren van Santa Maria al Monte volgens authentiek receptuur gebrouwen. Vakmanschap, toewijding en 100% natuurlijke ingrediënten kenmerken de likeuren. Naast Elixir di Caffè worden ook Amaretto, Limoncino en Sambuca gebrouwen bij Santa Maria al Monte. Alle likeuren dragen het predicaat Liquore Naturale.

Artikel delen