advertorial
Zo langzamerhand kruipen we naar het begin van de lente en is het wachten op het eerste moment dat we weer in het zonnetje kunnen neerstrijken op het terras. Om een verfrissend en verkwikkend glas bier te drinken, met of zonder alcohol. En daarin zijn genoeg keuzes voor jouw ideale terraskaart, zegt Rick Kempen, bierambassadeur van Bier&cO.
Foto: o.a. Pim Ras
De trend is onmiskenbaar: de gast geniet steeds bewuster, en kiest daarbij steeds vaker voor een alcoholarme of alcoholvrije variant. Bier heeft een onmiskenbare voorsprong ten opzichte van andere dranken die doorgaans alcohol bevatten, zoals wijn en gedistilleerd. Al meer dan vijftig jaar ‘oefenen’ brouwers met het maken van bier zonder alcohol, dat wel de geur- en smaaksensatie behoudt. Technologische innovaties hebben daarbij enorm geholpen. De modernste techniek, waarbij de alcohol wordt verwijderd maar de smaken en geuren behouden blijven, maakt alcoholvrij bier net zo smakelijk als ‘gewoon’ bier.
*De tekst gaat verder onder de foto
Populaire bierstijlen, zoals pils, witbier, fruitbier en natuurlijk IPA, komen zonder alcohol op de markt. Wie van fruitbier houdt, maar even geen behoefte heeft aan alcohol, pakt een Fruitage by Rodenbach 0.0 en geniet. Bird of Prey 0.2% is een prijswinnende alcoholarme IPA en wie zijn hart aan trappistenbier verpand heeft, kan dubbel genieten. Naast de La Trappe Nillis (een dubbel zonder alcohol) is er nu ook La Trappe Epos: een zomers 0.0 witbier.
*De tekst gaat verder onder het grijze kader
Fruitbier is op het terras al decennia een vaste gast. Een belangrijke reden is dat deze bieren doorgaans relatief laag in alcohol zijn. Dat past perfect bij genieten in het zonnetje: daar wil je geen zwaar alcoholisch bier bij. Hetzelfde geldt voor frisse bieren, zoals witbier en weizen, hoewel die laatste eigenlijk jaarrond genoten wordt. Weihenstephaner Hefeweissbier drink je net zo lief op een zonnig terras als in een dampende après-skihut! Ook Rodenbach Classic is een klassieker die niet op de terraskaart mag ontbreken. Dit frisse, zoetzure bier werd ooit omschreven als ‘het meest verfrissende bier ter wereld’. Een betere reclame voor op het terras is niet denkbaar.